Kuršėnų vyniotinis

kursenu vyniotinis
Mums reikės:
Biskvitui:
4 kiaušinių
4 valg. š. cukraus
4 valg. š. miltų
Kremui:
180 g sviesto
180 g varškės
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
1-2 valg. š. citrinos sulčių
Apibarstymui:
cukraus pudros
Gaminame. Kuršėnų vyniotinis
Biskvitui:
kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi iki purumo. Suberiami miltai ir gerai išmaišomi.  Atskirame inde išplakami baltymai iki standžių putų. Viskas atsargiai šaukštu išmaišoma iki vientisos masės. Biskvito tešla turi būti puri ir nesukritusi. Tešla supilama ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (33x35) ir tolygiai paskirstoma. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių orkaitėje apie 12-15 min. Iškepęs biskvitas išverčiamas ant cukraus pudra pabarstyto rankšluoščio, suvyniojamas į volelį ir atvėsinamas.
Kremui: minkštas sviestas išsukamas iki purumo. Nuolat maišant pamažu supilamas kondensuotas pienas. Varškė pertrinama per sietelį ir sumaišoma su sviestu ir kondensuotu pienu. Pagal skonį įpilama citrinos sulčių ir gerai išmaišoma.

Atvėsęs biskvitas išvyniojamas, užtepama kremo ir vėl suvyniojama į vyniotinį. Kuršėnų vyniotinis suvyniojamas į foliją ir 2 val. dedamas į šaldytuvą, kad sustingtų.kursenu vyniotinis 1

Kuršėnų vyniotinis apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Viola
Labai jau skanus atrodo, tai bandysiu siandien pagamint Šypsena
Laima
Receptukas tiesiog superinis, vyniotinis gavosi puikiai ir mano seimynai labai patiko. Bandykit, nenesivilsit.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas