Mums reikės:
Biskvitui:
✓
4 valg. š. cukraus
Kremui:
✓
0,5 indelio saldinto kondensuoto pieno
✓
1-2 valg. š. citrinos sulčių
Apibarstymui:
Gaminame.
Kuršėnų vyniotinis
Biskvitui: kiaušinių tryniai išplakami su cukrumi iki purumo. Suberiami miltai ir gerai išmaišomi. Atskirame inde išplakami baltymai iki standžių putų. Viskas atsargiai šaukštu išmaišoma iki vientisos masės. Biskvito tešla turi būti puri ir nesukritusi. Tešla supilama ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos (33x35) ir tolygiai paskirstoma. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių orkaitėje apie 12-15 min. Iškepęs biskvitas išverčiamas ant cukraus pudra pabarstyto rankšluoščio, suvyniojamas į volelį ir atvėsinamas.
Kremui: minkštas sviestas išsukamas iki purumo. Nuolat maišant pamažu supilamas kondensuotas pienas. Varškė pertrinama per sietelį ir sumaišoma su sviestu ir kondensuotu pienu. Pagal skonį įpilama citrinos sulčių ir gerai išmaišoma.
Atvėsęs biskvitas išvyniojamas, užtepama kremo ir vėl suvyniojama į vyniotinį. Kuršėnų vyniotinis suvyniojamas į foliją ir 2 val. dedamas į šaldytuvą, kad sustingtų.
Kuršėnų vyniotinis apibarstomas cukraus pudra ir patiekiamas. Skanaus.
Laima
Receptukas tiesiog superinis, vyniotinis gavosi puikiai ir mano seimynai labai patiko. Bandykit, nenesivilsit.