Mums reikės:
Tešlai:
✓
150 ml šilto pieno
✓
1 arb. š. sausų mielių
✓
2 v. š. vanilinio cukraus
✓
žiupsnelio druskos
Įdarui:
✓
3-4 v. š. cukraus
Gaminame.
Aguoninis vyniotinisSausos mielės, 2 v. šaukštai miltų, 1 arb. š. cukraus suberiami į dubenį, užpilama šiltu pienu, išmaišoma ir paliekama 15-20 min.
Margarinas ištrinamas su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir žiupsneliu druskos. Supilamas aliejus, įmušamas kiaušinis ir išmaišoma. Gauta masė sumaišoma su paruoštu mieline košele. Suberiami persijoti miltai ir užminkoma minkšta mielinė tešla. Tešla įdedama į aliejumi pateptą dubenį, uždengiama ir paliekama 1-1,5 val. šiltai, kad pakiltų.
Įdarui: aguonos užpilamos verdančiu vandeniu ir paliekamos 30 min. pastovėti. Išbrinkusios aguonos nukošiamos, sutrinamos blenderiu ar permalamos mėsmale 2-3 kartus, įmušamas kiaušinis, suberiamas cukrus ir išmaišoma.
Stalo paviršius pabarstomas miltais ir iškočiojamas 0,5 cm storio stačiakampis mielinės tešlos lakštas. Lakšto paviršius patepamas minkštu sviestu, sudedamas aguoninis įdaras, tolygiai paskleidžiamas.
Suvyniojama į vyniotinį. Aguoninis vyniotinis siūle žemyn dedamas į kepimo popieriumi išklotą skardą ir paliekamas šiltai dar 15-20 min.
Aptepimui:
1 kiaušinio
1 v. š. sviesto
Aptepama kiaušiniu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje 40-45 min. Iškepęs aguoninis vyniotinis atvėsinamas, supjaustomas riekelėmis ir patiekiamas. Skanaus.