Mums reikės:
Tešlai:
✓
150 g kambario temperatūros sviesto
✓
žiupsnelio druskos
Varškės kremui:
✓
1 valg. š. grietinėlės
✓
1 valg. š. cukraus pudros
✓
1 valg. š. vanilinio cukraus
✓
1 valg. š. konjako
✓
3 valg. š. cukraus
✓
kelių mėtos lapelių
Gaminame.
Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinaisSviestas išsukamas su cukrumi ir žiupsneliu druskos. Įmušamas kiaušinis ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešlos rutulys suvyniojamas į maistinę plėvelę ir padedamas į šaldytuvą 40 min. Kepimo forma patepama riebalais. Tešla tolygiai paskirstoma ant kepimo formos dugno ir kraštų, dugnas subadomas šakute. Ant viršaus uždedamas sviestinis popierius, ant jo užberiama žirnių arba pupelių, kad kepant tešla neišsipūstų. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 20-25 min., kol gražiai pagelsta. Iškepusi tartaletė atvėsinama.
Varškės kremui: varškė, vanilinis cukrus, cukraus pudra gerai ištrinama su blenderiu. Varškės kremas tolygiai paskirstomas ant tartaletės. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 30 min.
Nektarinai švariai nuplaunami, nusausinami, supjaustomi gabaliukais (skiltelėmis) ir sudedami į puodą storu dugnu. Apšlakstoma konjaku, apibarstoma cukrumi, išmaišoma ir pakaitinama, kol cukrus ištirpsta ir nektarinai karamelizuojasi. Atvėsinti karamelizuoti nektarinai išdėliojami ant varškės kremo. Tartaletė su varškės kremu ir karamelizuotais nektarinais papuošiama keliais mėtos lapeliais ir patiekiama. Skanaus.