Purus pyragas su avietėmis

purus pyragas su avietemis
Mums reikės:
250 g aviečių
3 kiaušinių
100 g sviesto
150 g cukraus
100 g miltų
100 g migdolinių miltų
30 g cukraus pudros
1 pok. vanilinio cukraus
2 arb. š. kepimo miltelių
Gaminame. Purus pyragas su avietėmis
Suminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir migdoliniais miltais (migdolinius miltus galima pasigaminti migdolus sumalus su kavamale). Sumaišoma su sviestu ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Į kepimo formą, išteptą sviestu, suberiamos avietės, ant jų supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 -190 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs pyragas su avietėmis atvėsinamas kepimo formoje. Pabarstoma cukraus pudra ir supjaustoma gabaliukais. Pyrago gabaliukai iš kepimo formos išimami mentele, kad ant formos dugno neliktų aviečių (neatsiskirtų nuo biskvito). Purus pyragas su avietėmis sudedamas į lėkštutes ir patiekiamas. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Raminta
Visai geras pyragas Šypsena As kai kepiau nedejau migdolu jie nebutini, gerai iskepa ir be ju. Mirktelti
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas