Mums reikės:
✓
100 g migdolinių miltų
✓
30 g cukraus pudros
✓
1 pok. vanilinio cukraus
✓
2 arb. š. kepimo miltelių
Gaminame.
Purus pyragas su avietėmisSuminkštintas sviestas ištrinamas su cukrumi. Įmušami kiaušiniai ir viskas gerai išplakama. Persijoti miltai sumaišomi su kepimo milteliais, vaniliniu cukrumi ir migdoliniais miltais (migdolinius miltus galima pasigaminti migdolus sumalus su kavamale). Sumaišoma su sviestu ir gerai išmaišoma, kad gautusi vientisa masė. Į kepimo formą, išteptą sviestu, suberiamos avietės, ant jų supilama tešla. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 -190 laipsnių temperatūroje apie 35 - 40 min. Iškepęs
pyragas su avietėmis atvėsinamas kepimo formoje. Pabarstoma cukraus pudra ir supjaustoma gabaliukais. Pyrago gabaliukai iš kepimo formos išimami mentele, kad ant formos dugno neliktų aviečių (neatsiskirtų nuo biskvito).
Purus pyragas su avietėmis sudedamas į lėkštutes ir patiekiamas. Skanaus.