Mums reikės:
✓
150 g fermentinio sūrio
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Plikyti pyragaičiai su sūriuĮ puodą sudedamas gabaliukais pjaustytas sviestas, supilamas vanduo, įberiamas žiupsnelis druskos ir nuolat maišant kaitinama, kol masė užverda. Nukėlus nuo ugnies pastoviai maišant suberiami miltai ir maišoma, kol nebelieka gumulėlių. Dedama ant ugnies ir kaitinama, kol susidaro vientisas tešlos rutulys, kuris atšoka nuo puodo sienelių. Tešla sudedama į dubenį ir truputį pravėsinama. Po vieną įmušami kiaušiniai, kiekvieną kartą gerai išmaišant. Suberiamas sutarkuotas sūris ir viskas gerai išmaišoma. Į tešlą galima įmaišyti smulkintų žalumynų.
Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir šaukštu ar konditeriniu maišeliu išspaudžiami nedideli plikyti pyragaičiai (tarp pyragaičių reikia palikti tarpelius, nes kepdami jie išsipučia).
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 25 - 30 min, kol gražiai pagelsta.
Plikyti pyragaičiai su sūriu iškepti. Skanaus.