Šveicariškas obuolių pyragas

sveicariskas obuoliu pyragas
Mums reikės:
750 g pieno
2-3 obuolių
3 kiaušinių
1-2 valg. š. miltų
3 valg. š. manų kruopų
2 valg. š. cukraus
5 valg. š. riebios grietinėlės
2 valg. š. razinų
3-4 valg. š. sviesto
0,5 arb. š. cinamono
žiupsnelio druskos
Gaminame. Šveicariškas obuolių pyragas
Obuolius nuvalome ir supjaustome plonomis skiltelėmis. Razinas nuplikome karštu vandeniu ir nusausiname. Vieną kiaušinį išplakame su miltais, vienu šaukštu cukraus, įpilame tris šaukštus pieno, suberiame obuolių skilteles, razinas ir viską išmaišome. Likusį pieną užviriname, suberiame manų kruopas, įberiame žiupsnelį druskos ir ant silpnos ugnies manų kruopų košę verdame 8-10 min. Išvirusią manų kruopų košę atvėsiname ir sumaišome su paruošta obuolių mase. Gautą tešlą pyragui supilame į sviestu pateptą kepimo formą. Du kiaušinius išplakame su grietinėle, likusiu cukrumi, cinamonu ir užpilame ant Šveicariško obuolių pyrago tešlos. Ant viršaus išdėliojame nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą. Šveicariškas obuolių pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Iškepęs obuolių pyragas paliekamas orkaitėje atvėsti. Pjaustomas ir valgomas atvėsęs. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

m&s
Idomus skonis, ne nepasakysi, kad sis obuoliu pyragas be varskes. Mirktelti
smalizius

Likau maloniai nustebintas, kad šis Šveicariškas obuolių pyragas toks skanus ir lengvas. Ir šeimynai patiko, ir visai nebrangus. Teks dažniau iškepti  Šypsena

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas