Mums reikės:
✓
1-2 valg. š. miltų
✓
3 valg. š. manų kruopų
✓
2 valg. š. cukraus
✓
5 valg. š. riebios grietinėlės
✓
2 valg. š. razinų
✓
3-4 valg. š. sviesto
✓
0,5 arb. š. cinamono
✓
žiupsnelio druskos
Gaminame.
Šveicariškas obuolių pyragasObuolius nuvalome ir supjaustome
plonomis skiltelėmis. Razinas nuplikome karštu vandeniu ir nusausiname. Vieną kiaušinį išplakame su miltais, vienu šaukštu cukraus, įpilame tris šaukštus pieno, suberiame obuolių skilteles, razinas ir viską išmaišome. Likusį pieną užviriname, suberiame manų kruopas, įberiame žiupsnelį druskos ir ant silpnos ugnies manų kruopų košę verdame 8-10 min. Išvirusią manų kruopų košę atvėsiname ir sumaišome su paruošta obuolių mase. Gautą tešlą pyragui supilame į sviestu pateptą kepimo formą. Du kiaušinius išplakame su grietinėle, likusiu cukrumi, cinamonu ir užpilame ant Šveicariško obuolių pyrago tešlos. Ant viršaus išdėliojame nedideliais gabaliukais supjaustytą sviestą.
Šveicariškas obuolių pyragas dedamas į įkaitintą orkaitę ir kepamas 200 laipsnių temperatūroje apie 35-45 min. Iškepęs
obuolių pyragas paliekamas orkaitėje atvėsti. Pjaustomas ir valgomas atvėsęs. Skanaus.