Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais

pyrageliai su karamelizuotais obuoliais
Mums reikės:
Tešlai:
200 g miltų
200 g varškės
180 g sviesto
2 valg. š. cukraus
Įdarui:
450 g kietų oduolių
4-5 valg. š. cukraus
10 g sviesto
1 valg. š. citrinos sulčių
cinamono pagal skonį
Apibarstymui:
cukraus pudros
Gaminame. Pyragėliai su karamelizuotais obuoliais
Tešlai: minkštas sviestas ir varškė ištrinami su cukrumi. Suberiami miltai ir užminkoma tešla. Tešla 30 min. dedama į šaldytuvą.

Įdarui: obuoliai nulupami, išvalomos sėklos, supjaustomi gabaliukais, apšlakstomi citrinos sultimis ir sumaišomi su cinamonu. Keptuvėje ištirpinamas sviestas, suberiamas cukrus ir maišant, kaitinama ant nedidelės ugnies, kol cukrus karamelizuojasi. Suberiami obuolių gabaliukai, išmaišoma ir ant silpnos ugnies kaitinama apie 5-7 min., kol obuoliai truputį suminkštėja ir karamelizuojasi. Nuimama nuo ugnies ir atvėsinama.

Stalas pabarstomas miltais ir iškočiojamas 3-5 mm storio stačiakampis tešlos lakštas. Supjaustoma maždaug 8x8 cm dydžio kvadratėliais. Į kiekvieno kvadratėlio vidurį dedama po šaukštą įdaro.pyrageliai su karamelizuotais obuoliais 1 Imami priešingi pyragėlio kampai ir truputį pakeliant tvirtai užspaudžiami.
Į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi, sudedami pyragėliai su karamelizuotais obuoliais ir dedami į įkaitintą orkaitę. Kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30 min. Iškepę pyragėliai su karamelizuotais obuoliais apibarstomi cukraus pudra. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Fausta
O galima naudoti pvz. jau pagaminta mielinę tešlą? Pvz. Mantinga? Šypsena
Gaja
Viskas gavosi, labai skanu!  Mirktelti
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas