Mums reikės:
✓
120 g lazdynų riešutų
✓
8-10 šviežių kietesnių slyvų
✓
2 valg. šaukštų grietinės
✓
1 arb. šaukštelio kepimo miltelių
Gaminame.
Riešutinis pyragas su slyvomis
Migdolus ir lazdynų riešutus (keletą pasiliekame pabarstymui) susmulkiname arba sutriname blenderiu. 175 g minkštinto sviesto ištriname su 150 g cukraus. Nuolat maišant po vieną įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, suberiame riešutus, 100 g miltų sumaišytų su kepimo milteliais ir viską gerai išplakame. Slyvas supjaustome į 6-8 dalis. Apskritą 22-25 cm skersmens kepimo formą nuimamais kraštais ištepame sviestu ir supilame tešlą. Į tešlą iki pusės susmeigiame slyvų gabaliukus. Likusį sviestą, cukrų ir miltus maišome rankomis, kol gauname trupinius. Trupinius užberiame ant slyvų ir pabarstome pasmulkintais riešutais. Dedame į įkaitintą orkaitę ir 15 min. kepame 190 laipsnių temperatūroje, po to sumažiname temperatūrą iki 150-160 laipsnių ir kepame dar 30-40 min.
Riešutinis pyragas su slyvomis labai skanus, sotus ir maistingas. Skanaus.
