Mums reikės:
Tešlai:
✓
60 g kambario temperatūros sviesto
✓
1 kiaušinio trynio
✓
1 arb š. kepimo miltelių
Pertepimui:
✓
200 g vyšnių džemo
✓
1 valg. š. brendžio
Kokosiniam sluoksniui:
✓
160 g kokoso drožlių
Apibarstymui:
✓
30 g migdolų plokštelių
Gaminame.
Pyragas su vyšnių džemu ir kokosaisKambario temperatūros sviestas kartu su cukrumi ir kiaušinio tryniu ištrinamas iki baltos purios masės. Suberiami persijoti miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išmaišoma. Į kepimo formą 20x20 cm, išklotą kepimo popieriumi, sudedama tešla, tolygiai paskirtoma ir subadoma šakute. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje 10 min.
Neišimant iš formos pilnai atvėsinama. Vyšnių džemas sumaišomas su brendžiu ir užtepamas ant atvėsusio lakšto.
Kiaušiniai išplakami su cukrumi ir sumaišomi su kokoso drožlėmis. Gauta kokosinė masė tolygiai paskirstoma ant vyšnių džemo, pabarstoma migdolų plokštelėmis (migdolų plokštelės lengvai prispaudžiamos). Dedama į orkaitę ir kepama 170-180 laipsnių temperatūroje apie 25 min.
Iškepęs pyragas su vyšnių džemu ir kokosais atvėsinamas kepimo formoje. Atvėsęs, pyragas su vyšnių džemu ir kokosais, supjaustomas gabaliukais ir patiekiamas. Skanaus.