Mums reikės:
Tešlai:
Įdarui:
✓
1 indelio konservuotų persikų
✓
100 ml grietinėlės 13 proc.
✓
3 valg. š. citrinos sulčių
✓
1 valg. š. krakmolo
Gaminame.
Varškės pyragas su konservuotais persikaisTešlai: kambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi ir kiaušiniu. Suberiami miltai, įpilama 3 valg. š. šilto vandens ir užminkoma minkšta tešla. Iš tešlos suformuotas rutulys suvyniojamas į maistinę plėvelę ir dedamas į šaldytuvą 30-40 min.
Įdarui: į varškę suberiamas cukrus ir ištrinama su blenderiu iki vientisos masės. Supilama grietinėlė, citrinos sultys, įmušami kiaušiniai, suberiamas krakmolas ir gerai išplakama. Nuo konservuotų persikų nupilamas sirupas.
Kepimo forma ištepama sviestu ir pabarstoma miltais. Įklojamas iškočiotas tešlos lakštas, padarant kraštelius. Ant tešlos supilamas varškės įdaras

, tolygiai paskirstomas ir išdėliojamos konservuotų persikų puselės. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje 15 min., vėliau temperatūra sumažinama iki 180 laipsnių ir kepama dar 30-40 min.
Papuošimui: 30 g juodojo šokolado
Iškepęs varškės pyragas su konservuotais persikais pilnai atvėsinamas ir papuošiamas ištirpintu šokoladu. Skanaus.