Mums reikės:
✓
250 g šokoladinių sausainių
✓
400 g kreminės varškės
✓
3 arb. š. želatino
✓
1 arb. š. vanilės
✓
300 ml grietinėlės 35 proc.
✓
3 šokoladinių batonėlių „Mars“
Papuošimui:
✓
aviečių ar kitų uogų
✓
smulkintų migdolų
Gaminame.
Tortas "Mars"Sausainiai sutrinami blenderyje ir sumaišomi su ištirpintu sviestu. Apvali 22-24 cm skersmens kepimo forma su aukštais nuimamais kraštais išklojama kepimo popieriumi. Sudedama sausainių masė ir paskleidžiama ant formos dugno ir kraštų. Uždengiama plėvele ir dedama 1 val. į šaldytuvą. Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje ir pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų.
Varškė gerai išplakama su cukrumi ir vanile. Šokoladiniai batonėliai supjaustomi nedideliais gabaliukais ir sumaišomi su varške. Atskirai išplakama grietinėlė. Į varškės masę, nuolat maišant, pamažu supilamas želatinas. Palaipsniui supilama išplakta grietinėlė. Gauta masė sukrečiama ant sausainių masės ir išlyginama.
Tortas dedamas į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų. Tortas "Mars" papuošiamas avietėmis ir apibarstomas smulkintais migdolais. Tortas "Mars" - lengvai ir greitai pagaminamas tortas. Skanaus.