Mums reikės:
Tešlai:
✓
2 arb. š. cinamono
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
✓
0,5 arb. š. malto imbiero
✓
¾ arb. š. druskos
Kremui:
✓
4 kiaušinių baltymų
✓
¼ arb. š. druskos
Gaminame.
Obuolių tortasKambario temperatūros sviestas ištrinamas su cukrumi iki purios vientisos masės. Pastoviai maišant, po vieną įmušami kiaušiniai ir gerai išplakama. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais, soda, druska, cinamonu, maltu imbieru ir suberiami į sviesto masę. Viskas gerai išmaišoma.
Obuoliai nulupami, supjaustomi nedideliais kubeliais ir sumaišomi su tešla.
Tešla padalijama pusiau ir supilama į sviestu išteptas 21-23 cm skersmens kepimo formas. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 30-40 min. Iškepę torto lakštai atvėsinami ir perpjaunami pusiau, gaunami keturi lakštai.
Kremui: kiaušinių baltymai išplakami su cukrumi, druska iki standžių pusių.
Nuolat plakant, pamažu sudedamas kubelias pjaustytas kambario temperatūros sviestas ir plakama, kol kremas tampa tirštas ir lygus. Gautu kremu pertepami torto lakštai, aptepami torto šonai ir viršus

.
Papuošimui:
100 g juodojo šokolado
sausainių
Obuolių torto šonai apibarstomi sausainių trupiniais, viršus papuošiamas ištirpintu šokoladu. Obuolių tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.
Irena
Receptukas tikrai geras, tik aš galvoju, dėl saugumo, baltymus išplakti reiktų vienus ir išvirti sirupą iš cukraus, kaip beze kremui, tada sujungti su sviestuku. Gautus toks pat, tik saugesnis. Maža kas - gal kiaušiniai nešviežūs ar nežinomos kilmės.