Tortas Praha su griliažu

tortas praha su griliazu
Mums reikės:
Torto biskvitui:
6 kiaušinių
150 g cukraus
115 g miltų
40 g sviesto
25 g kakavos
Kremui:
150 g sviesto
150 ml grietinėlės 35 proc.
120 g cukraus
kelių lašų vanilės ekstrakto
paruošto griliažo
Gaminame. Tortas Praha su griliažu

Biskvitui: atskiriami kiaušinių tryniai ir baltymai. Tryniai su 80 g cukraus išplakami iki baltos masės. Baltymai išplakami iki standžių putų pamažu pilant likusį cukrų. Išplakta baltymų masė turi būti standi ir blizgi. Atsargiai sumaišomi išplakti tryniai ir baltymai. Į persijotus miltus suberiama kakava ir pamažu supilama į kiaušinių masę. Šaukštu, maišant aukštyn žemyn, atsargiai išmaišoma. Supilamas ištirpintas, truputį pravėsintas sviestas ir dar kartą viskas lengvai išmaišoma.
Biskvito tešla supilama į apvalią 23 cm skersmens kepimo formą, išteptą sviestu ir pabarstytą miltais. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Biskvitas 10 min. pravėsinamas kepimo formoje, po to išimamas iš formos, padedamas ant grotelių ir paliekamas 6-8 val. arba per naktį.

Griliažui:
50 g migdolų
120 g cukraus
35 ml vandens
1 arb. š. citrinos sulčių
Pertepimui:
50 g abrikosų džemo
Šokoladinei glazūrai:
100 g juodojo šokolado
80 g sviesto

Pagaminamas griliažas. Migdolai pora kartų užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje  apie 10 min., kad odelė lengvai nusiimtų. Vandenį nupilus, nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į skardelę ir paskrudinami orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 15 min. Migdolai suberiami į blenderį ir truputį pasmulkinami (ne labai smulkiai). Į keptuvę ar puodą storu dugnu supilamas vanduo, cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuimamos susidariusios putos ir ant vidutinės ugnies paverdama 5-7 min., nuolat maišant, kol gaunasi karamelė. Baigiant virti supilamos citrinos sultys, suberiami migdolai ir greitai išmaišoma. Griliažinė masė išpilama ant sviestinio popieriaus, išlyginamas paviršius ir paliekama 1 val., kad sustingtų.tortas praha su griliazu 1

Sustingęs griliažas sulaužomas gabaliukais. Griliažo gabaliukai sudedami į blenderį ir susmulkinami (keli griliažo gabaliukai paliekami torto papuošimui).
Kremui: cukrus pakepinamas keptuvėje, kol gražiai paruduoja, pamažu supilama grietinėlė ir pakaitinama, kol cukrus pilnai ištirpsta. Atvėsinama. Kambario temperatūros sviestas gerai išplakamas, pamažu supilamas atvėsęs karamelinis sirupas, įlašinama vanilės ekstrakto, suberiamas susmulkintas griliažas ir viskas gerai išmaišoma.
Biskvitas padalijamas į 3 lakštus. Ant apatinio biskvito lakšto užtepama pusę kiekio kremo, uždengiama antru biskvito lakštu ir vėl pertepama kremu.tortas praha su griliazu 2
Dedamas trečias biskvito lakštas, kuris aptepamas pašildytu abrikosų džemu. Tortas Praha su griliažu dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 1-2 val.
Šokoladinei glazūrai: šokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas karšto vandens vonelėje kartu su sviestu. Truputį atvėsinama, užpilama ant torto ir tolygiai paskleidžiama ant torto viršaus ir šonų. Tortas Praha su griliažu papuošiamas griliažo gabaliukais ir dedamas 2-3 val. į  šaldytuvą. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Simona
Skanus tortas taciau uztrunka ji pagaminti. Pertepimo kremo galetu buti truputi daugiau. Myliu
ruta
gaminau pagal si recepta labai patiko Mirktelti
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas