Mums reikės:
Tešlai:
✓
1 indelio saldaus kondensuoto pieno
✓
1 stiklinės miltų
✓
3 valg. š. kakavos
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
Kremui:
✓
1 stiklinės cukraus
✓
2 valg. šaukštų miltų
Gaminame.
Kakavinis tortasSupilame į indą kondensuotą pieną ir plakant įmušame po vieną kiaušinį. Suberiame miltus sumaišytus su kepimo milteliais, kakavą ir gerai išmaišome. Torto biskvitui paruoštą tešlą pilame į sviestu išteptą apvalią kepimo formą, dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 35 – 45 min. 180 temperatūroje. Iškepusį ir atvėsusį kakavinį biskvitą (biskvitas atvėsinamas lėtai) supjaustome horizontaliais lakštais. Daugiau lakštų - daugiau torto pertepimo sluoksnių.
Kremui: į puodą supilame pieną, cukrų, miltus ir maišant kaitiname ant silpnos ugnies iki užvirimo. Nuimame nuo ugnies, atvėsiname, įmušame kiaušinį, sudedame suminkštintą sviestą ir gerai išplakame. Gautu kremu pertepame biskvito lakštus, viršutinis sluoksnis (torto viršus) turi būti kremo. Kad torto kakavinių biskvitų sluoksniai geriau persigertų kremu, pagamintas
kakavinis tortas kelioms valandoms dedamas į šaldytuvą. Skanaus.
Vaiva
Biskvitas puikus, bet kremas... Nežinau, iš kur radote tą nuotrauką, bet tas purus baltas sluoksnis tikrai ne taip atrodo... Ir jo reikėtų vos ne dvigubai daugiau, nes gavosi labai sausas, tiesiog stringantis gerklėje tortas... Jei nebūtų dar mano sugalvoto serbentų pertepimo, iš viso reiktų išmesti...
jolita
Sveiki, o gal galit parasyt kiek lakstu iseina, 3 ar 2 aciu, dabar gaminu.