Zefyrų tortas

zefyru tortas
Mums reikės:
500 g zefyrų
350 g varškės 9 proc.
300 g grietinės 30 proc.
160 g cukraus
45 g želatinos
3-4 kivi
2 valg. š. vanilinio cukraus
kokoso drožlių arba šokolado drožlių
Gaminame. Zefyrų tortas
Želatina užpilama 120 ml vandens ir paliekama 30-40 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros.

Zefyrai atskiriami, gaunamos dvi zefyrų puselės. Į apvalią torto formą su aukštais nuimamais kraštais glaustai sudedamos zefyrų puselės (lygia pusele į apačią). Kivi nulupami, supjaustomi skiltelėmis ir išdėliojami į tarpus tarp zefyrų.zefyru tortas 1

Varškė sumaišoma su grietine, cukrumi, vaniliniu cukrumi ir ištrinama iki purios vientisos masės. Nuolat maišant, plona srovele supilama ištirpinta želatina ir gerai išmaišoma. Gautas varškės kremas užpilamas ant zefyrų. Dedama į šaldytuvą ir paliekama 10-12 val. (būtinai), kad gerai sustingtų.

Atsargiai nuimami torto formos kraštai. Zefyrų tortas apibarstomas kokoso arba šokolado drožlėmis ir patiekiamas. Zefyrų tortas - paprasta ir skanu. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Rasa
Greitas, gal ir skanus tortukas, bet bandysiu i varske det maziau cukraus, juk jau zefyrai labai saldūs.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas