Kremas: želatina užpilama 50 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros.
Kiaušinių tryniai atskiriami nuo baltymų. Tryniai išplakami.
Šampanas, citrinos sultys ir 100 g cukraus supilami į dubenį ir ant silpnos ugnies pakaitinama, kol cukrus pilnai ištirpsta (svarbu neužvirinti). Nuolat maišant, plona srovele supilama į išplaktus trynius ir ant silpnos ugnies, nuolat maišant pakaitinama kelias minutes, bet neužvirinama (konsistencija panaši į kisielių). Ištirpinta, atvėsusi želatina supilama į masę, išmaišoma ir paliekama atvėsti. Grietinėlė išplakama ir atsargiai įmaišoma į atvėsusią masę. Baltymai išplakami su cukrumi iki standžių putų ir pamažu atsargiai įmaišomi į kremą.
Biskvito apšlakstymui:
50 ml vandens
50 g cukraus
50 ml šampano
citrinos sulčių
Į dubenį supilamas cukrus, vanduo, užvirinama ir paverdama 2-3 min. Į atvėsusį sirupą supilamas šampanas ir išmaišoma.
Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas biskvitas ir sulaistomas paruoštu sirupu. Supilamas paruoštas kremas, išlyginama ir dedama į šaldytuvą 1 val., kad sustingtų.
Želė:
250 g braškių
400 ml šampano
200 g cukraus
15 g želatinos
0,5 citrinos sulčių
Želatina užpilama 60 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Šampanas su cukrumi, citrinos sultimis pakaitinamas, kol cukrus pilnai ištirpsta. Supilama ištirpinta, atvėsinta želatina ir išmaišoma.
Braškės perpjaunamos per pusę ir išdėliojamos ant sustingusio kremo. Ant braškių užpilamas labai plonas želė sluoksnis (2-3 valg. š.) ir 15-20 min. dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Atsargiai supilama likusi želė ir vėl dedama į šaldytuvą 3-4 val. Šampano skonio tortas su braškėmis reikalauja nemažai laiko ir pastangų, bet rezultatas to vertas. Skanaus.