Kokosinis tortas

kokosinis tortas
Mums reikės:
Biskvitui:
100 g sviesto
100 g miltų
50 g cukraus
50 g kokoso drožlių
1 valg. š. kokosų likerio
Kremui:
20 g želatinos
400 ml saldaus kondensuoto pieno
400 ml kokosų pieno
1 valg. š. vanilinio cukraus
250 ml grietinėlės 35 proc.
100 g migdolų
Gaminame. Kokosinis tortas
Biskvitui: sviestas ištirpinamas, suberiamas cukrus ir gerai išmaišoma. Suberiami miltai, kokoso drožlės, įpilama kokosų likerio ir viskas išmaišoma iki vientisos masės. Įdedama į šaldytuvą ir paliekama 30 min. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas.

Kremui: želatina užpilama 70 ml šalto vandens ir paliekama 30 min., kad išbrinktų. Išbrinkusi želatina pakaitinama karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinama iki kambario temperatūros. Migdolai pora kartų užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 10 min., kad odelė lengvai nusiimtų. Vandenį nupilus, nuo migdolų nuvalomos odelės. Nusausinti migdolai suberiami į sausą keptuvę ir kelias minutes paskrudinami. Migdolai šiek tiek pasmulkinami. kokosinis tortas 1 Kondensuotas pienas sumaišomas su kokosų pienu, vaniliniu cukrumi ir pamažu supilamas į želatiną. Viskas labai gerai išmaišoma ir 30 min. dedama į šaldytuvą. Grietinėlė išplakama iki standumo. Pradėjęs stingti kremas išimamas iš šaldytuvo ir dar kartą išplakamas. Suberiami migdolai, sudedama išplakta grietinėlė ir viskas atsargiai išmaišoma.

Torto surinkimas: į torto kepimo formą, nuimamais kraštais, įdedamas biskvitas, supilamas paruoštas kremas, išlyginama ir dedama į šaldytuvą 4-6 val., kad sustingtų.

Papuošimui:
smulkintų migdolų
kokoso drožlių 
Kokosinis tortas apibarstomas kokoso drožlėmis, smulkintais migdolais ir patiekiamas. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Mėta
Man labai patiko taip skaniai išsikepiau, kad um um  Myliu  Myliu
Vaida
Viskas gavosi puikiai ir seimynai labai patiko, o man jis per riebus nuo kokoso pieno Šypsena
Karina
Nesustingo! Padidinkite zelatinos doze. O siaip pasakiskai skanus piragas!
Roberta
Tortas isejo super, bet maniau, kad nesustings, todel idejo daugiau zelatinos. Visiems labai patiko  Myliu
Eglė
Sveiki Šypsena, tortas iš tiesų man išėjo skanus, tačiau teko šiek tiek patobulinti receptą ). Na, kad ir biskvitui pasiūlytų produktų kiekį padidinui gal net trigubai, kad gautųsi tikrai normalaus dydžio ir storio torto pagrindas, be to, jį iškočiojau ir, išklodama į tortinės dugną, padariau stačius kraštus, ant viršaus sudėjau jau sustingusį kremą ir viską drauge kepiau Šypsena
Rasa
Tortas nuostabus,per gyvenimą esu valgius ir gaminus tikrai daugybę tortų, bet patikėkit šis pranoko visus. Myliu
Greta
Hmmm.. o kiek cia tu kiausiniu kazin deti reikia. recepte apie juos visiskai neuzsimine.. o gal visgi nereikia ? Šypsena ir dar norejau paklausti, ar tikrai reikia trynius su cukrumi sukti iki kol pasidarys balta ir puri mase. Man atrodo kad ne trynius o baltymus reiktu su cukrumi maisyti Šypsena
Donata
Zinoma, kad reikia biskvito tesla ruosiant reikia kiausinio baltymus ir trynius atskirti trynius sukti su cukrumi kol mase tampa balta ir puri, o veliau dedami kita ingridientai Šypsena
Rita
Kokia biskvito tesla turetu buti? Nes man isejo kaip labai tirsta kose, nezinau kas gausis kai iskeps.
Justina
Biskvitui nereikia kiaušinio?
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas