: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/karamelinis-tortas-su-griliazu.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/karamelinis-tortas-su-griliazu-1.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/karamelinis-tortas-su-griliazu-2.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/karamelinis-tortas-su-griliazu-3.jpg): failed to open stream: operation failed in
: getimagesize(https://www.patiekalu-receptai.lt/pav/galery/karamelinis-tortas-su-griliazu-4.jpg): failed to open stream: operation failed in
Mums reikės:
Karameliniam biskvitui:
✓
170 g grietinės (35%)
✓
¼ indelio kondensuoto pieno Rududu
✓
1 arb. š. kepimo miltelių
Griliažui:
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui:
✓
2-3 valg. š. trintų aviečių su cukrumi
Gaminame.
Karamelinis tortas su griliažuKarameliniam biskvitui: kiaušiniai ištrinami su cukrumi. Sudedama grietinė, kondensuotas pienas Rududu ir gerai išplakama. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas dar kartą gerai išplakama. Pusę kiekio tešlos pilama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 cm skersmens). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas padedamas ant grotelių ir atvėsinamas. Taip pat iškepamas ir antras biskvitas. Kiekvienas atvėsęs biskvitas atsargiai perpjaunamas horizontaliai ir taip gaunami keturi biskvito lakštai.
Griliažui: migdolai užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 7-10 min., kad lengviau nusiimtų odelė. Vanduo nupilamas ir su pirštais nuvalomos migdolų odelės. Nusausinti migdolai suberiami į skardą ir 15 min. paskrudinami orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Migdolai suberiami į blenderį ir truputį pasmulkinami. Į keptuvę storu dugnu supilamas vanduo, cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuimamos susidariusios putos ir ant vidutinės ugnies maišant paverdama 5-7 min., kol karamelizuojasi. Supilamos citrinų sultys, suberiami migdolai ir išmaišoma. Griliažas išpilamas ant sviestinio popieriaus, vienodai paskirstomas, šlapiu peiliu išlyginamas paviršius ir paliekama 1 val., kad sustingtų. Sustingęs griliažas sulaužomas gabaliukais. Griliažo gabaliukai suberiami į blenderį ir susmulkinami (kelis griliažo gabaliukus galima pasilikti torto papuošimui).
Karameliniam aguonų kremui: 0,5 indelio kondensuoto pieno Rududu
200 ml pieno
2 kiaušinio trynių
3 valg. š. aguonų
1 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. želatinos
Želatina užpilama 30 ml vandens ir paliekama, kad išbrinktų. Tryniai ištrinami su miltais ir krakmolu. Užvirinamas pienas ir plona srovele supilamas į trynius, nuolat plakant, kad nesutrauktų trynių. Gauta masė pakaitinama ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja. Sutirštėjusi masė nuimama nuo ugnies, sudedamas kambario temperatūros minkštas kondensuotas pienas Rududu, suberiamos aguonos ir viskas gerai išplakama. Želatina ištirpinama, supilama į karamelinį aguonų kremą, viskas gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Grietinėlės kremui: 500 ml grietinėlės 35 proc.
1-2 valg. š. cukraus
citrinos sulčių
Grietinėlė išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.
Torto surinkimas: ant vieno karamelinio biskvito lakšto užtepamos trintos avietės, ant jų užtepama grietinėlės kremo ir dedamas kitas biskvitas. Užtepamas karamelinis aguonų kremas ir uždedamas trečias biskvitas. Užtepama grietinėlės kremo (pasiliekama aptepti torto viršui ir šonams), gausiai pabarstoma griliažu ir uždengiama paskutiniu karameliniu biskvitu.
Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu.
Karamelinis tortas su griliažu apibarstomas susmulkintu griliažu ir papuošiamas griliažo gabaliukais.
Dedama į šaldytuvą ir paliekama 8-10 val., kad biskvito lakštai persigertų kremu. Patiekiant,
karamelinis tortas su griliažu, galima dar papuošti ir šviežiomis avietėmis. Skanaus.