Karamelinis tortas su griliažu

karamelinis tortas su griliazu
Mums reikės:
Karameliniam biskvitui:
215 g miltų
160 g cukraus
2 kiaušinių
170 g grietinės (35%)
¼ indelio kondensuoto pieno Rududu
1 arb. š. kepimo miltelių
Griliažui:
100 g migdolų
100 g cukraus
35 ml vandens
1 valg. š. citrinos sulčių
Pertepimui:
2-3 valg. š. trintų aviečių su cukrumi
Gaminame. Karamelinis tortas su griliažu
Karameliniam biskvitui: kiaušiniai ištrinami su cukrumi. Sudedama grietinė, kondensuotas pienas Rududu ir gerai išplakama. Suberiami miltai, sumaišyti  su kepimo milteliais, ir viskas dar kartą gerai išplakama. Pusę kiekio tešlos pilama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 cm skersmens). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas padedamas ant grotelių ir atvėsinamas. Taip pat iškepamas ir antras biskvitas. Kiekvienas atvėsęs biskvitas atsargiai perpjaunamas horizontaliai ir taip gaunami keturi biskvito lakštai.karamelinis tortas su griliazu 1

Griliažui: migdolai užplikomi verdančiu vandeniu ir palaikomi vandenyje apie 7-10 min., kad lengviau nusiimtų odelė. Vanduo nupilamas ir su pirštais nuvalomos migdolų odelės. Nusausinti migdolai suberiami į skardą ir 15 min. paskrudinami orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje. Migdolai suberiami į blenderį ir truputį pasmulkinami. Į keptuvę storu dugnu supilamas vanduo, cukrus ir maišant pakaitinama, kol užverda. Nuimamos susidariusios putos ir ant vidutinės ugnies maišant paverdama 5-7 min., kol karamelizuojasi. Supilamos citrinų sultys, suberiami migdolai ir išmaišoma. Griliažas išpilamas ant sviestinio popieriaus, vienodai paskirstomas, šlapiu peiliu išlyginamas paviršius ir paliekama 1 val., kad sustingtų. Sustingęs griliažas sulaužomas gabaliukais. Griliažo gabaliukai suberiami į blenderį ir susmulkinami (kelis griliažo gabaliukus galima pasilikti torto papuošimui).
Karameliniam aguonų kremui:
0,5 indelio kondensuoto pieno Rududu
200 ml pieno
2 kiaušinio trynių
3 valg. š. aguonų
1 valg. š. miltų
1 valg. š. krakmolo
1 valg. š. želatinos
Želatina užpilama 30 ml vandens ir paliekama, kad išbrinktų. Tryniai ištrinami su miltais ir krakmolu. Užvirinamas pienas ir plona srovele supilamas į trynius, nuolat plakant, kad nesutrauktų trynių. Gauta masė pakaitinama ant silpnos ugnies, nuolat maišant, kol sutirštėja. Sutirštėjusi masė nuimama nuo ugnies, sudedamas kambario temperatūros minkštas kondensuotas pienas Rududu, suberiamos aguonos ir viskas gerai išplakama. Želatina ištirpinama, supilama į karamelinį aguonų kremą, viskas gerai išmaišoma ir paliekama atvėsti.
Grietinėlės kremui:
500 ml grietinėlės 35 proc.
1-2 valg. š. cukraus
citrinos sulčių
Grietinėlė išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.
Torto surinkimas: ant vieno karamelinio biskvito lakšto užtepamos trintos avietės, ant jų užtepama grietinėlės kremo ir dedamas kitas biskvitas. Užtepamas karamelinis aguonų kremas ir uždedamas trečias biskvitas. Užtepama grietinėlės kremo (pasiliekama aptepti torto viršui ir šonams), gausiai pabarstoma griliažu ir uždengiama paskutiniu karameliniu biskvitu.karamelinis tortas su griliazu 2
Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu.karamelinis tortas su griliazu 3
Karamelinis tortas su griliažu apibarstomas susmulkintu griliažu ir papuošiamas griliažo gabaliukais.karamelinis tortas su griliazu 4
Dedama į šaldytuvą ir paliekama 8-10 val., kad biskvito lakštai persigertų kremu. Patiekiant, karamelinis tortas su griliažu, galima dar papuošti ir šviežiomis avietėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

patiekalu-receptai.lt
Želatinos tikrai nereikės dėti jei naudosite kokybišką grietinėlę. Gerai išplakta grietinėlė nebėga net apvertus indą Mirktelti
Audrone
Ką tik padariau, laukiu kol sustings, bet man tai grietinėlės kremas skystas gavosi, norėtųsi želatinos dėti į jį
Ramūnė
Ar kondensuotas pienas rududu ar karamelizuotas sutirštintas pienas rududu?
Inga
Nusprendziau ir as isbandyt si receptukaŠypsena Tik biskvitas nelabai iskilo...Liūdesys regis viska dariau kaip parasyta. Ar jus baltymus plakat atskirai?
Evelyte
Kaip ir zadejau, rasau atsiliepimus Šypsena Tortas NEREALUS! Visiems labai labai patiko. Darysiu vel ir vel ir vel... nuo siol tai mano megstamiausias tortas! Tik patarciau grietineles negaileti, nes, norint, kad uztektu grietineles kremo torto papuosimui, reikia bent dar papildomu 300 ml ir grietinele naudokit riebesne, tada ji neistis. Skanaus!
Evelyte
Vakar iskepiau biskvitus, siandien darysiu kremus bei papuosima, o rytoj ragausim! Darbo daug, bet, manau, turetu buti labai skanus. Parasysiu komentara kai paragausiu Mirktelti
patiekalu-receptai.lt
Receptas geras ir patikrintas - taip kad viskas priklausys nuo jūsų ir naudojamų produktų kokybės. Sėkmės jums Mirktelti
Elena
Dabar kaip tik darau sita torta. Bet kyla abejones, ar pastovejus neistis grietineles pertepimas. Aciu.
il
Labai skanus tortas, dariau 3 kartus, darbo yra, bet verta daryti, tik migdolus smulkintus perku, taip lengviau, vienu zodziu super.
gitaniux
Kepiau sita tortuka nerealaus skonio, tiesiog tobulas. Tik labai daug darbo prie jo, nezinau ar dar kada kepsiu, kepti patariu tom, kurios turi laiko. Bet jei norite nustebinti svecius ar artimuosius ir turite laiko kepkite nepasigailesite. Ypatingai tas sluoksnis su uogomis suteikia tortui nepakartojama skoni (as tryniau saldytas avietes ir jos turejo naturalu savo rugstele).
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas