Mums reikės:
✓
1 pakelio citrinų želės
✓
1 pakelio apelsinų želės
✓
1 pakelio aviečių arba vyšnių
✓
1 pakelio kivi želės
✓
800 g konservuotų persikų
✓
500 ml neriebaus jogurto
Gaminame.
Želė tortas su persikaisKiekvienas želė pakelis supilamas į atskirus dubenėlius. Užpilama karštu vandeniu ir pamaišoma, kol ištirpsta. Vandens pilama šiek tiek mažiau nei nurodyta ant pakuotės, kad želė būtų kietesnė. Atvėsusi skysta želė dedama į šaldytuvą, kad sustingtų. Sustingusi želė ir konservuoti persikai supjaustomi gabaliukais. Želatinas išbrinkinamas nedideliame vandens kiekyje arba persikų sunkoje (apie 30 - 40 min.) ir pakaitinamas, karšto vandens vonelėje, kad ištirptų. Nuolat maišant į jogurtą pamažu pilamas pravėsęs ištirpintas želatinas, sudedami persikai, želė gabaliukai, viskas išmaišoma ir supilama į formą.
Želė tortas su persikais dedamas į šaldytuvą ir paliekamas, kol gerai sustingsta.
Želė tortas su persikais - paprasta, skanu ir nebrangu. Skanaus.