Sviestiniam kremui:
2 kiaušinių tryniai
60 g cukraus
100 g minkšto sviesto
50-60 ml pieno
Karameliniam kremui:
0,5 indelio kondensuoto pieno Rududu
70 g minkšto sviesto
50 g pakepintų riešutų (migdolų, žemės riešutų)
šlakelis citrinos sulčių
Grietinėlės kremui:
250 ml grietinėlės 35 proc.
2 valg. š. cukraus
šlakelis citrinos sulčių
Papuošimui:
uogų (aviečių, braškių)
saujos susmulkintų riešutų
Paruošiamas sviestinis kremas: kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi iki baltumo. Supilamas pienas, išmaišoma ir ant silpnos ugnies kaitinama visą laiką maišant, kol masė sutirštėja. Masė atvėsinama, sudedamas suminkštintas sviestas ir viskas gerai išplakama iki purumo.
Karameliniam kremui: minkštas sviestas išplakamas su kondensuotu pienu Rududu iki vientisos masės. Suberiami susmulkinti riešutai, įspaudžiama citrinos sulčių ir gerai išmaišoma.
Grietinėlės kremui: grietinėlė išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.
Torto surinkimas: imamas vienas biskvito lakštas ir plonai patepamas sviestiniu kremu. Kiekvienas morengas aptepamas sviestiniu kremu ir vienas prie kito dedamas ant biskvito lakšto, šiek tiek paspaudžiant, kad liktų kuo mažesni tarpai. Morengais išdėliojamas visas biskvito paviršius. Ant morenginio sluoksnio lengvai prisdaudžiant uždedamas kitas biskvito lakštas. Pertepama grietinėlės kremu (pasiliekama aptepti torto viršui ir šonams) ir dedamas kitas biskvito lakštas. Užtepamas karamelinis kremas ir uždengiama paskutiniu biskvito lakštu. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas su morengais "Pagunda" apibarstomas smulkintais riešutais ir papuošiamas avietėmis ar braškėmis ir 8 - 10 val. dedamas į šaldytuvą, kad biskvito lakštai persigertų kremu. Skanaus.