Tortas su morengais "Pagunda"

tortas pagunda
Mums reikės:
Morengams:
2 kiaušinių baltymų
100 g cukraus
žiupsnelio druskos
Karameliniam biskvitui:
215 g miltų
160 g cukraus
2 kiaušinių
170 g grietinės
¼ indelio kondensuoto pieno Rududu
1 arb. š. kepimo miltelių
Gaminame. Tortas su morengais "Pagunda"
Morengams:
baltymai plakami su žiupsneliu druskos. Palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Kepimo skarda išklojama kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukštu, formuojami nedideli baltymų kauburėliai. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100 laipsnių temperatūroje apie 1-1,5 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, kad nesukristų. Iškepę morengai dar palaikomi orkaitėje, kol atvėsta.
Karameliniam biskvitui: kiaušiniai ištrinami su cukrumi. Sudedama grietinė, kondensuotas pienas Rududu ir gerai išplakama. Suberiami su kepimo milteliais sumaišyti miltai ir viskas dar kartą gerai išplakama. Pusę kiekio tešlos pilama į kepimo popieriumi išklotą apvalią kepimo formą (22 cm skersmens). Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 180 laipsnių temperatūroje apie 15 min. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas - biskvitas iškepęs. Iškepęs biskvitas padedamas ant grotelių ir atvėsinamas. Taip pat iškepamas ir antras biskvitas. Kiekvienas atvėsęs biskvitas atsargiai perpjaunamas horizontaliai ir taip gaunami keturi biskvito lakštai.

Sviestiniam kremui:
2 kiaušinių tryniai
60 g cukraus
100 g minkšto sviesto
50-60 ml pieno
Karameliniam kremui:
0,5 indelio kondensuoto pieno Rududu
70 g minkšto sviesto
50 g pakepintų riešutų (migdolų, žemės riešutų)
šlakelis citrinos sulčių
Grietinėlės kremui:
250 ml grietinėlės 35 proc.
2 valg. š. cukraus
šlakelis citrinos sulčių
Papuošimui:
uogų (aviečių, braškių)
saujos susmulkintų riešutų

Paruošiamas sviestinis kremas: kiaušinių tryniai ištrinami su cukrumi iki baltumo. Supilamas pienas, išmaišoma ir ant silpnos ugnies kaitinama visą laiką maišant, kol masė sutirštėja. Masė atvėsinama, sudedamas suminkštintas sviestas ir viskas gerai išplakama iki purumo.
Karameliniam kremui: minkštas sviestas išplakamas su kondensuotu pienu Rududu iki vientisos masės. Suberiami susmulkinti riešutai, įspaudžiama citrinos sulčių ir gerai išmaišoma.
Grietinėlės kremui: grietinėlė išplakama su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo.
Torto surinkimas: imamas vienas biskvito lakštas ir plonai patepamas sviestiniu kremu. Kiekvienas morengas aptepamas sviestiniu kremu ir vienas prie kito dedamas ant biskvito lakšto, šiek tiek paspaudžiant, kad liktų kuo mažesni tarpai. Morengais išdėliojamas visas biskvito paviršius. Ant morenginio sluoksnio lengvai prisdaudžiant uždedamas kitas biskvito lakštas. tortas pagunda 1 Pertepama grietinėlės kremu (pasiliekama aptepti torto viršui ir šonams) ir dedamas kitas biskvito lakštas. Užtepamas karamelinis kremas ir uždengiama paskutiniu biskvito lakštu. Torto viršus ir šonai aptepami grietinėlės kremu. Tortas su morengais "Pagunda" apibarstomas smulkintais riešutais ir papuošiamas avietėmis ar braškėmis ir 8 - 10 val.  dedamas į šaldytuvą, kad biskvito lakštai persigertų kremu. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Laura
Labai skanus kremai, bet biskvitas gavosi kiek kietokas. Kita karta daryčiau su paprastu biskvitu.
ina
Tikrai labai skanus tortas, verta ji pasidaryti, kas ragavo visi prase recepto Mirktelti
patiekalu-receptai.lt
Taip, tešla prieš kepima gaunasi tirštoka, taciau iskepes biskvitas labai skanus. Receptas ne karta išbandytas.
kauke
Man biskvitas nesigavo, viska sveriau, bet kazkas ne taip... Labai tirsta tesla buvo, ar ir jums ji tirsta gaunas?
ina
Tikrai labai labai skanus tortas, kepiau savo gimtadieniui, labai visiem patiko. Šypsena
Indre
Nepakartojamas skonis, tirpsta burnoje Myliu
Linas
Kaip kremo gali buti per daug...visiskai nesutinku Šypsena
lika
Labai skanus gaunasi tortas..tik sviestinio kremo per daug. Beveik puse uztenka to kiek cia parasyta sviestiniam kremui.
Linas
Nepakartojamas tortas Mirktelti. Tiek įvairiausių skonių ir taip gerai jie dera tarpusavyje. Super!
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas