Mums reikės:
✓
4 kiaušinių baltymų
✓
1 stiklinės cukraus
Kremui:
✓
4 kiaušinių trynių
✓
0,5 stiklinės pieno
✓
0,5 stiklinės cukraus
Papuošimui:
✓
6 valg. šaukštų grietinės
✓
6 valg. šaukštų cukraus
✓
6 valg. šaukštų kakavos
Gaminame.
Morenginis tortas "Griuvėsiai"Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, palaipsniui pilant cukrų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukštu, formuojame baltymų kauburėlius.
Kepame 80-100 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 val. (priklauso nuo kauburėlių dydžio). Iškepus dar palaikome orkaitėje 30 min. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, kad nesukristų.
Torto "Griuvėsiai" kremui: kiaušinių trynius ištrinami su cukrumi iki baltumo, pilame pieną, išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname visą laiką maišant, kol masė sutirštėja. Masę atvėsiname, dedame suminkštintą sviestą ir viską gerai išplakame iki purumo.
Kiekvieną torto kauburėlį aptepame kremu ir krauname vienas ant kito, kad susidarytų kaip "tortas - kalnas". Tortas "Griuvėsiai" gali būti pabarstytas graikiškais riešutais.
Torto papuošimui: grietinę, cukrų, kakavą sumaišome ir pakaitiname kol užvirs. Atvėsiname, gražiai apšlakstome tortą ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.
Šiuo tortu "Griuvėsiai" dėl jo išsiskiriančio skonio ir lengvumo mėgausis ir vaikai, ir suaugę. Skanaus.
Aiste
Kepiau, labai skaniai gavosi, niekas nesubliusko, o va teta kepe, jai nesigavo, boksteliai subliusko, siandien si torta kepsiu antra karta, tikrai labai skanu ir paprasta pasigaminti
o ir atrodo labai isvaizdziai sis tortas. Siulyciau nepagaileti gaminant graik.riesutu, nes visa skoni suteikia
siandien ju desiu ypac daug