Morenginis tortas "Griuvėsiai"

tortas griuvesiai
Mums reikės:
4 kiaušinių baltymų
1 stiklinės cukraus
Kremui:
4 kiaušinių trynių
0,5 stiklinės pieno
0,5 stiklinės cukraus
200 g sviesto
Papuošimui:
6 valg. šaukštų grietinės
6 valg. šaukštų cukraus
6 valg. šaukštų kakavos
Gaminame. Morenginis tortas "Griuvėsiai"
Kiaušinių baltymus išplakame su cukrumi iki standžių putų, palaipsniui pilant cukrų. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir konditeriniu maišeliu arba tiesiog šaukštu, formuojame baltymų kauburėlius.tortas griuvesiai 2
Kepame 80-100 laipsnių karščio orkaitėje apie 1 val. (priklauso nuo kauburėlių dydžio). Iškepus dar palaikome orkaitėje 30 min. Labai svarbu nevarstyti orkaitės durelių, kad nesukristų.tortas griuvesiai 3
Torto "Griuvėsiai" kremui: kiaušinių trynius ištrinami su cukrumi iki baltumo, pilame pieną, išmaišome ir ant silpnos ugnies kaitiname visą laiką maišant, kol masė sutirštėja. Masę atvėsiname, dedame suminkštintą sviestą ir viską gerai išplakame iki purumo.
Kiekvieną torto kauburėlį aptepame kremu ir krauname vienas ant kito, kad susidarytų kaip "tortas - kalnas". Tortas "Griuvėsiai" gali būti pabarstytas graikiškais riešutais.
Torto papuošimui: grietinę, cukrų, kakavą sumaišome ir pakaitiname kol užvirs. Atvėsiname, gražiai apšlakstome tortą ir dedame kelioms valandoms į šaldytuvą.tortas griuvesiai 4
Šiuo tortu "Griuvėsiai" dėl jo išsiskiriančio skonio ir lengvumo mėgausis ir vaikai, ir suaugę. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

lika
As apie sviestini krema turejau omeny, kuris tepamas pats pirmas ir ant morengu...nzn man kai pirma syk dariau morengai isilydo...o antra kart darydama tepiau maziau ir buvo liuks.
Aiste
Kepiau, labai skaniai gavosi, niekas nesubliusko, o va teta kepe, jai nesigavo, boksteliai subliusko, siandien si torta kepsiu antra karta, tikrai labai skanu ir paprasta pasigaminti Šypsena o ir atrodo labai isvaizdziai sis tortas. Siulyciau nepagaileti gaminant graik.riesutu, nes visa skoni suteikia Šypsena siandien ju desiu ypac daug  Mirktelti
Deimante
ziaurei megstu morengus. daznai kepu. ir dar turiu svajone ismokti kepti koki nors torta Mirktelti taigi manau sitas man bus kaip tik  Myliu begu plakti baltymu  Šypsena
Virgute
kaip tik siuo momentu bandau kepti ir pradejau panikuot... Nelaiko nervai is boksteliu issiskiria kazkoks skystis, turbut cukrus, gal per mazas karstis? jau valanda kepa, bet morengai nekeicia spalvos, kaip zinot ar iskepe? Liūdesys
patiekalu-receptai.lt
Kremui naudojamas sviestas, ne tepus mišinys. Dėl kiaušinio trynio atsakyta ankstesniuose komentaruose Šypsena
Marija
o man visai nesigavo - boksteliai supliusko, nors ir laikiau orkaitej dar pusvalandi, nuo kepimo popieriaus nuimt neina, kremas skystas visai - niekas nesigavo, o taip su meile gaminau... kazin ka dariau ne taip? patarkit... ir baltymus atrodo isplakiau... gal juos vienus plakt be cukraus ar kaip... nebeturiu supratimo... Liūdesys
Milda
dar verta paminėti, kad baltymai turi būti ne kątik iš šaldytuvo, o kambario temperatūros. ir įsitikinkit, kad indas, kuriame plakate, yra visiškai švarus. bent truputis riebalų pateks į masę - ir morengams amen Mirktelti
Monikita
mmm...labai skanus... Myliu
patiekalu-receptai.lt
Greičiausiai nepakankamai išplakate baltymus. Atskiriant kiaušinio baltymus negali patekti ne truputis trynio. Baltymai plakami iki standžių putų (apvertus indą turi nebėgti). Mirktelti Kad baltymai geriau išsiplaktų, galima įdėti žiupsnelį druskos.
Neringa
nu niekaip nesigauna man tuos bokstelius padaryt.. kol plaku baltymus lyg ir gaunas standus tokie, o pilant cukru pasidaro tokia kose ir tik blynai iseina .. ka ne taip darau? gal iskart baltymus plakt su cukrum?
Sandra
Pasaka, ne tortas!!! Valgem, ir pirstus laizemes Myliu  Tikrai labai skanus, visiem siulyciau pabandyti Mirktelti
Linas
Dėmesio! Tortas pavojingai skanus, atsargiai Šypsena
Agne
Ir mano mama tokį kepa...tik vadina "Grafo griuvėsiai". Labai skanu prie kavos.
greta
gal ir nieko....
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas