Vengriškas tortas "Esterhazy"

Vengriskas tortas Esterchazy 1
Mums reikės:
Torto lakštams:
8 kiaušinių baltymų
200 g cukraus
200 g graikinių riešutų branduolių
3 valg. š. miltų
trupučio cinamono
žiupsnelio druskos
Gaminame. Vengriškas tortas "Esterhazy"
Torto lakštams: graikiniai riešutai suberiami į blenderį ir susmulkinami. Susmulkinti riešutai sumaišomi su miltais ir cinamonu. Kiaušinių baltymai plakami su žiupsneliu druskos. Palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Palaipsniui supilama susmulkintų riešutų-miltų masė ir atsargiai išmaišoma. Ant kepimo popieriaus nusibrėžti šešis 24 cm skersmens apskritimus ir juose lygiu sluoksniu paskleisti baltymų masę. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 130 laipsnių temperatūroje, kol morenginiai lakštai šiek tiek paruduoja ir išdžiūna. Iškepę morenginiai lakštai turi lengvai nusiimti nuo kepimo popieriaus. Morenginiai lakštai pilnai atvėsinami.

Kremui:
125 ml pieno
125 ml kokosų pieno
0,5 indelio kondensuoto pieno "Rududu"
300 g sviesto
150 g cukraus
4 kiaušinių trynių
2 valg. š. abrikosų džemo
3 arb. š. vanilinio cukraus
2 valg. š. vyšnių likerio "Maraschino"

Pienas ir kokosų pienas sumaišomi. 1/3 dalis sumaišoma su cukrumi, vaniliniu cukrumi, kiaušinių tryniais ir gerai išplakama. Likęs pienas, nuolat maišant, pakaitinamas ant silpnos ugnies iki užvirimo. Plona srovele, nuolat maišant supilama pieno-trynių masė ir dar kartą pakaitinama iki užvirimo. Atvėsinama ir dedama 1 val. į šaldytuvą. Minkštas sviestas išplakamas su kondensuotu pienu "Rududu" ir palaipsniui sumaišomas su kremu. Įpilama vyšnių likerio ir viskas gerai išplakama.

Torto surinkimas: kiekvienas morenginis lakštas pertepamas kremu. Viršutinis morenginis lakštas aptepamas vandens vonelėje pakaitintu abrikosų džemu.

Glazūrai:
200 g baltojo šokolado
50 g juodojo šokolado
2 valg. š. grietinėlės 35 proc.

Baltas šokoladas ištirpinamas ir sumaišomas su grietinėle. Gauta mase tolygiai aptepamas torto viršus. Dedama į šaldytuvą ir paliekama, kol balta glazūra sustings. Juodas šokoladas ištirpinamas ir pravėsinamas. Pradedant nuo torto vidurio, konditerinio švirkšto pagalba piešiami juodojo šokolado apskritimai. Vengriskas tortas Esterchazy

Papuošimui:
100 g migdolų pokštelių

Torto šonai apibarstomi pakepintomis migdolų plokštelėmis.

Vengriškas tortas "Esterhazy" dedamas į šaldytuvą ir paliekamas 10-12 val. pastovėti, kad lakštai persigertų kremu. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas