Mums reikės:
Šokoladiniam biskvitui:
✓
100 g juodojo šokolado
✓
200 g cukraus pudros
✓
1 a. š. kepimo miltelių
Morengams:
✓
3 kiaušinių baltymų
✓
1 stiklinės susmulkintų lazdyno riešutų...
Gaminame.
Šokoladinis tortas su morengaisŠokoladas sulaužomas gabaliukais ir ištirpinamas kartu su sviestu. Supilamas brendis ir paliekama keletą minučių pravėsti. Kiaušiniai labai gerai išplakami su cukraus pudra ir supilami į šokoladinę masę. Suberiami miltai, sumaišyti su kepimo milteliais, ir viskas gerai išplakama. Paruošta šokoladinio biskvito tešla supilama į sviestu pateptą 26 cm skersmens kepimo formą. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 160 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min. Iškepęs biskvitas atvėsinamas ir perpjaunamas horizontaliai į dvi dalis.
Morengams: kiaušinių baltymai gerai išplakami, palaipsniui pilamas cukrus ir plakama iki standžių putų. Gerai išplakta masė būna standi ir blizgi. Pamažu įmaišomi susmulkinti riešutai. Ant kepimo popieriaus nubrėžiamas 24 cm skersmens apskritimas ir jame lygiu sluoksniu paskleidžiama baltymų masė. Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 100 laipsnių temperatūroje apie 1,5 - 2 val., kol morengai lengvai nusiima nuo kepimo popieriaus.
Kremui:
3 kiaušinių trynių
100 g cukraus
125 ml grietinėlės 35 proc.
200 g sviesto
70 g juodojo šokolado
2 v. š. brendžio
Sirupui:
3 v. š. cukraus
100 ml vandens
Šokoladinei glazūrai:
150 g juodojo šokolado
125 ml grietinėlės 35 proc.
30 g sviesto
Kremui: grietinėlė, kiaušinių tryniai, cukrus sudedami į dubenį ir sumaišomi. Dubuo statomas į karšto vandens vonelę ir nuolat maišant, kaitinama, kol masė sutirštėja. Atvėsinama. Šokoladas ištirpinamas ir pravėsinamas. Kambario temperatūros sviestas išplakamas su brendžiu. Pamažu pilamas atvėsęs kremas, šokoladas ir viskas išplakama iki vientisos masės.
Sirupui: į indą supilamas vanduo, cukrus ir ant nedidelės ugnies pakaitinama, kol cukrus ištirpsta. Atvėsinama.
Šokoladinei glazūrai: grietinėlė pakaitinama iki užvirimo, sudedamas sulaužytas šokoladas, sviestas ir pamaišoma, kol sviestas ir šokoladas ištirpsta.
Torto surinkimas: imamas vienas šokoladinio biskvito lakštas ir sudrėkinamas sirupu. Užtepama kremo, ant jo dedamas morenginis sluoksnis ir vėl užtepama kremo. Ant viršaus uždedamas antras šokoladinio biskvito lakštas, sudrėkintas sirupu. Torto viršus ir šonai aptepami pravėsusia šokoladine glazūra.
Šokoladinis tortas su morengais apibarstomas susmulkintais riešutais ir dedamas kelioms valandoms į šaldytuvą, kad šokoladinė glazūra sustingtų ir kremas įsigertų į biskvito lakštus. Skanaus.