Tortas Medutis
Mums reikės:
Torto tešlai:
✓
2 valg. šaukštų medaus
✓
3 valg. šaukštų cukraus
✓
1 arb. šaukštelio sodos
✓
1 valg. šaukšto acto
Torto kremui:
✓
700 g grietinės 20-30%
✓
vanilinio cukraus
✓
0,5 citrinos sulčių
Gaminame.
Tortas Medutis
Torto "Medutis" tešlai: sviestą arba margariną dedame į dubenį, įstatome į vonelę su karštu vandeniu ir ištirpiname. Suberiame cukrų, gerai išmaišome.
Nuolat maišant sudedame medų. Į šią karštą vientisą masę supilame nugesintą sodą (nugesiname 1 šaukšte acto), masė suputoja ir pabala.
Išimame indą iš vonelės su karštu vandeniu ir masę pravėsiname. Įmušame kiaušinius ir išmaišome. Palaipsniui pilame miltus ir maišome. Supylus visus miltus, tešlą gerai išminkome, tešla turi nelipti prie rankų.
Totui tešlą padalijame į 6 dalis. Kepimo formą ištepame sviestu, imame vieną tešlos dalį ir tolygiai paskirstome formoje.
Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 8-10 min, kol gražiai pagelsta. Iškepusį torto lakštą paliekame atvėsti ir atsargiai išimame. Taip išsikepame visus torto "Medutis" lakštus.
Torto kremui: grietinę supilame į indą, pamažu pilame cukrų ir plakame mikseriu, kol cukrus pilnai ištirpsta. Baigiant plakti supilame citrinos sultis ir 2 šaukštus vanilinio cukraus.
Paruoštą kremą 30-40 min. dedame į šaldytuvą.
Imame vieną torto lakštą ir tepame paruoštą kremą. Toliau dedame kitą lakštą ir taip pertepame visus lakštus.
Uždėjus paskutinį torto lakštą, truputį paspaudžiame ir atsiradusį kremo perteklių pasiskirstome ant torto šonų. Viršutinis sluoksnis (torto "Medutis" viršus) turi būti kremo. Torto viršų ir šonus apibarstome lakštų trupiniais arba šokolado drožlėmis.
Pagamintas
tortas "Medutis" dedamas į šaldytuvą maždaug 10-12 val., kad lakštai geriau persigertų kremu. Skanaus.
Panašūs receptai
Komentarai
Diana
Labai skanus ir be galo paprastas daryti.
Pirmą kartą kepiau, viskas pavyko, skonis pasakiškas. Man miltų gal kiek
daugiau reikėjo, ir aš per pusę grietinę su grietinėle maišiau. Bet, manau, ir
vien tik su grietine būtų pavykę. Ačiū už receptą!
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.
Vitalija
Nuostabus receptas is pirmo karto gavosi geras tortas. Dabar visada kepu.
Gražina
Tikrai geras receptas. Aš jį dariau jau daugybę kartų ir visada susilaukiu tik
pagyrimo. Tiesa, truputį kai ko pridėjau. Aš mėgstu kremo sluoksnį storą, o kad
jis toks gautųsi ir nenutekėtų nuo lakštų, aš į plakamą grietinę į maišau
grietinėlės standiklio. Jo yra Lietuvoje prekybos centruose ir Vokietijoje, jie
būna prie vanilės, pabarstukų ir kitokių priedų tortams. Mažas pakutis su
nupiešta plakta grietinėle. Sustandina grietinę ir gaunasi stori kremo
sluoksniai.
Lina
Sio tortuko receptas puikus, jau daug laiko gaminu tortuka tik pagal si receptuka. Kurioms nesigauna kremas, rekomenduoju 350g grietines ir 350g grietineles isplakti ir kremas gaunasi tobulas.
patiekalu-receptai.lt
Jurgita,
recepte aiškiai nurodyta grietinė, grietinėlė niekur neminima.
Sėkmės gaminant.
Jurgita
Noriu pabandyti, bet tai grietines reikia ar grietineles? Nieko nesuprantu, vieni taip sako, kiti kitaip...
Simonas
Mes jau trejus metus is eiles kepame si torta.
Labai aciu. Super
Egle
Jau antri metai gaminu tik pagal jusu recepta...va ir dabar namai kvepia taip
saaaaaaldziai
tortas taip seimai patiko, kad net ir vyras isitrauke i
procesa...kepa lakstus
Kepam du...vienas mums, kitu grupes draugus ryt
vaisinsiu. Aciu, aciu, aciu
patiekalu-receptai.lt
Ne, Ema, kremui želatinos nereikia. Kremas turi šiek tiek įsigerti ir į lakštus.
Ema
O kremui nereikia zalatinos?
Dovile
Labai skanus tortukas, tinka visioms progoms, svelnus, minkstas, labai labai rekomenduoju!
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas, gavosi labai puikiai
Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti
bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda
Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks
Zaneta
Ir man pavyko is pirmo karto! Labai labai geras receptas! 10 balu. Kepiau Olandijoje visi nori dabar recepto, o as mamos paliepimu laikau tai paslaptyje
w
Kokia grietine naudojate? As isivaizduoju, kad plakant grietine ji suskystes ir nebesilaikys ant lakstu.
Silva
sitas gardumelis buvo pats pirmutinis mano ismokas tortas, bet deja pamirstas, tai sumasciau sunaus 5 gimtadieniui ji vel prikelti
labai skanu i grietines pertepima ideti raudonuju serbentu uogienes, pirstus galima apsilaizyti
Jovita
Siandien isbandziau, labai tikiuosi, kad ryt vakare kada ragausim nustebinsiu save ir kitus
Ausra
gaminau sita tortuka kaledomis tai gavosi puikiai visa suvalge. dabar gaminu naujiems metams. super receptas
Regina
Iš patirties: į torto tešlą įdedu pora šaukštų kakavos, o į grietinės kremą išspaudžiu vienos citrinos sultis ir įdedu nutarkuotą citrinos žievelę. Skanaus
Nice
labai dziaugiuos is daugybes receptu pasirinkusi sita, tikras skanumelis, o gardumas mmm
pavyko pasakiskai, nors torta dariau pirma karta gyvenime, o vyra palepinau ir nustebinau, dabar kepsiu ir kepsiu, parduotuveje tokio nebepirksiu
Katerina
Pagal šį receptą gavosi pats skaniausias tortas!!! Išbandytas keletą kartų. Ačių už receptą.
Asta
Labai, labai, labai... Pasakiskas gavosi, aciu uz nuostabu receptuka.
moDesta
Labai skanus tortas!
Živilė
Tortas labai skanus
Milda
NUOSTABUS TORTAS.
Visada pasiseka gerai. Tik miltu ir man reikia daugiau gal 100 gr. Ir nenaudokit vietoj sviesto aliejaus
As pabandziau
Teko is naujo tesla daryt ir eit sviesto visgi prikt
Aura
Tortas gavos super. Tik man reikejo miltu teslai 100g. daugiau. O taip tai super. Geras receptas.
aura
Nu pabandysiu kepti siandien ir as. Perziurejus daug receptu issirinkau sita, nes patiko kad yra nuotraukos, surasyta kepimo temperatura, laikas. Tikiuosi pasiseks.
Rrrrrr
Gavos labai skanus tortas tik mase didinom dvigubai.
Loreta
Sveiki, niekaip nesuprantu, ar grietine ar grietinele reikia naudoti? Vienos raso grietine, kitos krietinele. Kai kepiau pirma karta, naudojau grietine, issiplakusi ji labai suskystejo ir kremas nesilaike torte, gal per trumpai plakiau, tada kiek laiko, jus plakate (naudojau ekologiska gera grietine, kaip cia kazkas rase, kad tikra grietine reikia deti), tortas gavosi sausas, kad ir laisciau lakstu arbata. Aciu
Edita
Ir aš pagaminau Naujiems metams šį nuostabų, skanų ir lengvai kepamą torčiuką. Visoms rekomenduoju išbandyti. Kadangi tortas naminis, tai dar labiau visų vertinamas. Su Naujaisiais...
Alia
Moterys ir merginos, naudokite grietinele 35% riebumo arba su uzrasu whipping, jei gyvenate angliskai kalbanciuose krastuose. Liesa grietinele nesiplaka, kremas isbega. Meduti kepdamos idekite jam skirtu prieskoniu. Acta galite pakeisti citrinos rugstele, nes jis skirtas uzgesinti sodai (kad nesijaustu skonis). Soda galite pakeisti kepimo milteliais. Lakstu nereikia slapinti. Skanaus
Jurgita
Tortas labai skanus gavosi. As grietine plakiau gan ilgai, bet kai susiplake tai super, ne sausas visai tortas. Plius is glaisto dariau Mickey Mouse tai isvis visi anglai sveciai atsivalgyt negalejo mums liko tik ausis mikimauso. Kepsiu kaledoms bet bandysiu daryti eglutes.
Nijole
Super paprasta, geras receptas. Aciu.
Simone
Noreciau jums tiesiog padekoti toks skanus ir neriebus tortas pirma karta gaminau ir gerai, skanus gavosi, super receptas, didelis buckis jums aciu, aciu, ant sunaus gimtadienio kepiau ir gavosi super aciu aciu, kai ziurejau kitu receptus kartais negera budavo ziurint kiek medaus (stiklines ar sviesto 200gr. ar 5kiausinius, o jusu toks lengvutis neriebus ir man super gavosi, be to dejau bet koki medu tik islydziau ir sumaisiau viena sauksta su kitu skirtingu medumi skonis tas pats skanus
laiminga pirma karta iskepusi
ir didelis buckis linkejimai is Vokietijos.
Vaidutė
Aš dariau labai panašų tortuką. Man tai begalo skanus, o dar kai nuvežiau teveliams ir broliams tai net pirštukus laižė. Net mano tete greit suvalgė, kad anūkas neatimtu, nes sakė, kad skanus. O dar namie gamintas
patiekalu-receptai.lt
Ievai. 0,5 citrinos sulčių reiškia, kad ne visos citrinos, o puse citrinos sulčių.
Kajus
Si torta jau darau 3 karta nes jis man labai patiko nors man dar tik 10 metu bet as jau darau keksus ir aisku mano skaniausia meduti
)
Ieva
Norėjau paklausti, čia parasyta 0,5 citrinos sulciu, tai stiklines saukstelio ar ko?
bigita
ir mes su mama kepem velykom, labai patiko, skanus.
inga
Visi laurai recepto autorei!!!
Gavosi nerealus, kiek bandziusi meduciu, brangioji, Tavo fantastiskiausias, Aciu!
Jurate
nu darau si tortuka antra karta, pirma karta susimoviau su grietines plakimu (dadariau su zelatina) - skaniai gavosi, si karta bandysiu su grietinele bei smulkintais riesutukais...tik man nesuprantama, kaip imanoma padaryti kremo sluoksni storesni nei pats lakstas, man tas kremas istekejo i sonus tepant bei slegiant trortuka ir sakyciau sausokas gavosi, si karta bandysiu obuoliu sultimis slakstyti lakstus pries pertepant...
Renata
Kiek laiko reikia plakti grietinę?
Karolina
Bandysim
mano pirmas kepinys bus
kad tik nenusivilciau
Dergile
Labai skanus tortas... pirmas kuri kepiau ir gavosi
Rekomenduoju!
Fernanda
Labai labai skanus tortukas antra kart kepsiu
odeta
Kam lakstus slapinti, as krema gaminu is jogurto, grietines ir citrinos sulgiu.Vistiek ta pacia diena nevalgom, o kita diena tiktais, tai pilnai buna sudreke ir begalo skanus.
Zita
As bandysiu treciadieni tortuka pasidaryti savo gimsei... nzn kaip gausis bandysiu
tik gaila taip ir niekas negali pasakyti ar vietoj sodos galima kepimo miltelius naudoti ...
Gitana
Medutis taip pat buvo mano megstamiausias tortas vaikysteje, kai dar gyvenau Lietuvoje. Viena karta jau bandziau ji daryti ir gavosi labai skanus. Ir galiu patvirtinti, kad torto lakstu nereikia slakstyti niekuo... Dabar vel ji darysiu Naujuju Metu vakarui, kuriuos svesim su draugais namuose...Italijoj.
audra
Meducio lakstus butinai reikia paslakstyti sultimis arba labai saldziu vandeniu tada tortas gaunasi labai skanus
aneta
as kiausinius uzmirsau idet bet nieko gerai gavos
patiekalu-receptai.lt
Romanai. Patarimas vienas - naudokite tikrus, geros kokybes produktus. Jūsų atveju turetumete naudoti tikra, kokybiska grietine (ne riebalu misini ar panasiai), tuomet krema paruosite vos per keleta minuciu.
Romana
lakstai lyg ir nieko..bet kremas...!!! plakiau daugiau nei puse valandos mikseriu. ir nesuplakiau... sugadino visa nuotaika..
ar cia tikrai su grietine reikejo??? ar tiesiog 3 val plakt reikia??
Romana
Ar galima vietoj sodos naudoti kepimo miltelius? Ar yra koks nors skirtumas? Ir jei taip, tai ar tokiu paciu kiekiu, kiek ir sodos nurodyta? Aciu
Irka
Ka tik ir pati i saldytuva padejau paruosta torciuka, tik man dar to kremo liko sociai... Nors ir nemazai dejau ant lakstu. Na ziuresim kai susigers - mazai to kremo sunaudojau, ar kaip tik
Laima
Pirma karta bandziau kept torta, ir pavyko, negaliu patiket pati savim, Tikrai labai skanus
Gitana
Jo sitas tortas patiks net paciam inoringiausiam sveciui ) as dar pertepdama lakstus kremu dedu koncervuotu smulkintu persiku virsu puosiu taip pat kremu ir persikais, lb patiko patarciau pabandyti
dalija
Šeimai kepu dažnai kai tik turiu proga būti namuose. Tai tikrai skanus tortas
kristute
pirma kart gyvenime kepiau torta ir... p a v y k o!!!!!!!!
kriste
Atrodo, viskas ok. Tortas sala, laukiu rezultato
Saule
Kaip seniai norejau ta meduti pasigaminti... pagaliau prisiruosiau.. paskutiniai lakstai kepa ir tepsiu tada kremuka... neiskenciu kada ateis rytojus ir tortukas bus prisirpes
Medutis siaip lengviausiai gaminamas tortas!
Jurate
Kad paploteliai gerai suminkstetu reikia kiekviena is ju pabadyti sakute pries tepant grietine, tada tikrai jie bus minksti bet ne per daug mat skaniau jei jie ne visai pemirke.
Jurate
Si torta darydavau kai buvau paaugle ir dar gyvenau Lietuvoj. Mano megstamiausias buvo. O siandien ji darysiu savo draugams ir seimai Svedijoj.
Loreta
pirma karta gyvenime iskepiau torta kuris patiko man ir mano seimai, ACIU
laura
patarimas pertepima kaip daryti: pora indeliui plakamos gietineles kazkur 36 proc ir pora stikliniu cukraus, citrinos ispausti ir plakti su mikseriu. greit issiplaka ir tikrai geras pertepimas. o lakstu medaus tortui nereikia tepti niekuo is kart deti pertepima
dalia
Neblogas pyragas gavosi, tik aš pati buvau kažkur girdėjusi kad reikia lakštus su arbata arba sultim drėkinti, ir tikrai gerai kad sudrėkinau. Ir tai gavosi sausokas, kitąkart reikės nebijoti ir drėkinti normaliai. Taip pat dar kelis sluoksnius dėjau juodųjų serbentų uogienės ir vieną sluoksnį apibarsčiau su aguonomis. Labai niam niam gavosi
greta
Pats skaniausias tortas koki esu bandziusi, labai pavyko
tik ant virsaus ir i sonus ne sokolada ir ne trupinius dejau, o kokoso drozles, labai skanu