Mums reikės:
Torto biskvitui:
✓
žiupsnelio druskos
Torto kremui:
✓
500 g Maskarponės sūrio
✓
80 g cukraus pudros
✓
1,5 valg. š. želatino
✓
žiupsnelio druskos
Torto papuošimui:
Gaminame.
Maskarponės sūrio tortas su braškėmisPirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs - biskvitas iškepęs.
Biskvito kokybė labai priklauso nuo kiaušinių šviežumo ir teisingo tešlos paruošimo. Labai svarbu neatidarinėti orkaitės, kad biskvitas nesukristų. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas pravertoje orkaitėje. Ilgu virtuviniu peiliu arba tvirtu siūlu (biskvitas apjuosiamas siūlu, siūlo galai sukryžiuojami ir traukiami į skirtingas puses) nupjaunamas biskvito viršus taip, kad gautusi 2-2,5 cm storio lakštas.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis reikalauja nemažai laiko ir pastangų, bet rezultatas tikrai to vertas. Skanaus.
Renata
Sveiki. Padariau siandien ta torta. Skanu, bet paskaiciau jusu atsiliepimus ir pagalvojau, kad pas mane viskas priesingai. Biskvito tesla nebuvo tirsta, o kremas tai sustingo labai greitai! Kas del biskvito, tai ir man neiskilo, bet idejau i torta ji neperpjauta tik sulaisciai braskiu kompotu, kad nebutu sausas. Baltymus musiau ilgokai jie taip sustingo, kad apverst dubeni galiejau.
Daiva
Pats geriausias biskvitas koki tik esu darius: 5 kiausiniu tryniai, 110 g cukraus, 3 kiausiniu baltymai, 40 g miltu, 20 g kukuruzu krakmolo, 40 g sviesto. Istirpint sviesta, baltymus ir trynius isplakt atskirai su mikseriu, o visa mase sudejus maisyti palengva su saukstu. Visa mase maisant su mikseriu dingsta oras ir biskvitas gaunasi kietesnis.