Maskarponės sūrio tortas su braškėmis

maskarpones surio tortas su braskemis
Mums reikės:
Torto biskvitui:
3 kiaušinių
150 g cukraus
140 -150 g miltų
žiupsnelio druskos
Torto kremui:
500 g Maskarponės sūrio
4 kiaušinių
80 g cukraus pudros
1,5 valg. š. želatino
žiupsnelio druskos
Torto papuošimui:
200 g braškių
1 pokelio želės
Gaminame. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis
Pirmiausia paruošiama tešla torto biskvitui. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Į trynius suberiamas cukrus ir mediniu šaukštu arba mikseriu išplakama iki vientisos masės. Trynių masė turi būti balta. Kitame inde išplakami baltymai su žiupsneliu druskos iki standžių putų. Į kiaušinių trynius supilami persijoti miltai ir mediniu šaukštu išmaišoma. Ant viršaus sukrečiami išplakti baltymai ir labai atsargiai viskas išmaišoma. Paruošta biskvito tešla nedelsiant supilama į kepimo formą, pateptą sviestu ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 180-190 laipsnių temperatūroje apie 30-35 min., kol torto biskvitas gražiai pagelsta. Patikrinti ar biskvitas iškepęs galima mediniu pagaliuku, jei įbedus ir ištraukus pagaliukas sausas, neapsivėlęs - biskvitas iškepęs.maskarpones surio tortas su braskemis biskvitas
Biskvito kokybė labai priklauso nuo kiaušinių šviežumo ir teisingo tešlos paruošimo. Labai svarbu neatidarinėti orkaitės, kad biskvitas nesukristų. Iškepęs torto biskvitas atvėsinamas pravertoje orkaitėje. Ilgu virtuviniu peiliu arba tvirtu siūlu (biskvitas apjuosiamas siūlu, siūlo galai sukryžiuojami ir traukiami į skirtingas puses) nupjaunamas biskvito viršus taip, kad gautusi 2-2,5 cm storio lakštas.
Paruošiamas maskarponės sūrio kremas tortui. Želatinas užpilamas 4 šaukštais vandens ir išbrinkinamas (apie 30-40 min.). Išbrinkęs želatinas pakaitinamas karšto vandens vonelėje, kad ištirptų ir atvėsinamas iki kambario temperatūros. Kiaušinių baltymai atskiriami nuo trynių. Tryniai išplakami su cukraus pudra, kol masė tampa baltos spalvos. Pamažu supilamas želatinas ir labai gerai išmaišoma. Sudedamas maskarponės sūris (kambario temperatūros) ir gerai išmaišoma iki vientisos masės. Baltymai su žiupsneliu druskos išplakami iki standžių putų. Baltymų putos sudedamos į maskarponės masę ir labai atsargiai išmaišoma. Biskvito lakštas įdedamas į kepimo formą (kur kepė biskvitas) ir ant jo užpilamas paruoštas maskarponės sūrio, kiaušinių, cukraus pudros ir želatinos kremas.maskarpones surio tortas su braskemis 8
Tortas dedamas į šaldytuvą 1-2 val., kad sustingtų.
Maskarponės sūrio torto papuošimas. Želė supilama į dubenį ir užpilama karštu vandeniu. Braškės supjaustomos skiltelėmis (juostelėmis) ir išdėliojamos ant sustingusio kremo.maskarpones surio tortas su braskemis 9
Ant braškių užpilama atvėsusi ir šiek tiek pradėjusi stingti želė. Maskarponės sūrio tortas su braškėmis dedamas į šaldytuvą 3-4 val., kad sustingtų. Sustingęs tortas išimamas iš formos, aštriu peiliu atskiriant jį nuo kepimo formos sienelių.maskarpones surio tortas su braskemis 10
Maskarponės sūrio tortas su braškėmis reikalauja nemažai laiko ir pastangų, bet rezultatas tikrai to vertas. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Sandra
Norejau paklausti gal kas darete tiesiog su pirktiniu biskvitu ar skaniai gavosi ?
Edita
Tortas labai skanus,tik biskvitas pagal recepta nesigavo. Labai jau daug miltu. Isejo ne tirstas, o birus. Net dejau maziau miltu, taciau vistiek nesigavo toks koks turetu buti. Tada radau iseiti ir pati kepiau kitoki biskvita pagal Kursenu vyniotinio recepta. Tada tortas gavosi puikus  Mirktelti
fataliska
Rimtai o kaip su tais kiausiniais, juk ju nebekepi...ar tai nepavojinga, norisi ir dukrytei duoti paragauti, o ten zalias kiausinis...hmmm
patiekalu-receptai.lt
Visuomet galima gaminti du tortus, tuomet turesit kur deti ir kita puse biskvito Mirktelti
Grazina
Ir man pasakykit kur ta antra dali biskvito deti, raso perpjauti, o kur deti neraso, tai kam pjauti, paaiskinkit ir man Šypsena
Silvija
Dariau viska pagal recepta ir puikiai isejo Šypsena labai skanu lengva ir greita!  Mirktelti
mmm
Nereikia su tuo biskvitu zaisti, paimk 4 kiausinius ir stikline cukraus, isplaki su miksteriu iki baltos tirstos mases ir dedi miltu stikline su trupuciu kelimo milteliu ir i forma nedidelio karstumo orkaiteje.
Diana
Zinokit man biskvitas geriausias iskyla neatskyrus kiausiniu baltymu nuo tryniu ir kartu sumaisius viska: kiausiniai, druska,miltai,cukrusŠypsena ir jau kelis kartus taip kepiau ir kuo geriausiai
daniele
Sveiki! As pagaminau pyraga ir jis buvo nuostabus! Jis buvo skaniausias kuri buvau ragavus! Pagaminkite pyraga su sokoladu ir likeriu cia tai skanumynas! Juokas
Renata
Sveiki. Padariau siandien ta torta. Skanu, bet paskaiciau jusu atsiliepimus ir pagalvojau, kad pas mane viskas priesingai. Biskvito tesla nebuvo tirsta, o kremas tai sustingo labai greitai! Kas del biskvito, tai ir man neiskilo, bet idejau i torta ji neperpjauta tik sulaisciai braskiu kompotu, kad nebutu sausas. Baltymus musiau ilgokai jie taip sustingo, kad apverst dubeni galiejau.
Ziviliukas
Nerealiai skanus gavosi Juokas Myliu
Sigulda
Nerealiai skanus ir lengvai gaminamas.
Agne
Labai labai skanus tortas, puikus atsiliepimai suzavejo! Šypsena
Daiva
Pats geriausias biskvitas koki tik esu darius: 5 kiausiniu tryniai, 110 g cukraus, 3 kiausiniu baltymai, 40 g miltu, 20 g kukuruzu krakmolo, 40 g sviesto. Istirpint sviesta, baltymus ir trynius isplakt atskirai su mikseriu, o visa mase sudejus maisyti palengva su saukstu. Visa mase maisant su mikseriu dingsta oras ir biskvitas gaunasi kietesnis.
Kristina
Sveiki, suviliojo sis receptas, nes kitus kur skaiciau tai dar grietineles ir jogurto reikia deti. Bet va sitam kilo klausimas del kiausiniu, kazkaip abejoju del zaliu kiausiniu dejimo i torta. Laukiuos vaikelio, bijau rizikos. Gal kas ka patars?
Lina
laaaabai patiko torciukas Mirktelti jau antra karta darysiu Šypsena
Reda
Man tai biskvitas labai kietas gavosi, reiks kita karta det sodos ar kepimo milteliu Šypsena o siaip tortas tai labai skanus Šypsena Myliu
Ingrida
Labai skanus torciukas Šypsena Kaip tik bus proga,  tai gaminsiu 3 karta. Niam, niam.Visi paragave tortuko praso dar ir dar Myliu
as
paiskinkit jus man nemoksai kur det ta antra dali biskvito perpjovus,cia sloksniuot ar kaip? Šypsena  Nesamonė
liucija
as va irgi bandziau kepti Šypsena.biskvitas labai sunkiai kyla, tai as idejau truputi kepimo milteliu ir tikrai geriau iskilo :P. o siaip tai labai gerai gavos ir gerai sustingo, tik as siek tiek zelatinos daugiau dejau Šypsena Myliu
Sandra
Labai skanus tortas! Dabar va, kaip tik, darau antra karta Šypsena Tik as darau ne su braskemis, o su avietemis, avieciu sultys isigeria i krema, ir gaunasi pavirsius truputeli rugstus Šypsena Niam niam, kaip skanu ! Šypsena Tik beda ta, kad tas kremas gaunasi ne toks kietas, ar kaip cia pavadinti, kad jis normaliai pjautusi Šypsena Bet siaip tai labai skanu Šypsena Myliu
Vilija
ir kaip jus tas braskes sitap dailiai supjaustot? cia darbo dviem dienom  Šypsena
Kriste
labai skanus tortas gavos Šypsena , Aciu uz recepta Mirktelti
Brigita
Skanus labai. Tik biskvito tesla labai tirsta, todel sunkiai kyla. Mirktelti O tu Monika tai daugiau ta baltyma suplak Mirktelti Kai baltima suplaki tai putos turi buti tokios standzios, kad net apvertus stiklaini nekristu. Mirktelti
monika
sveiki,labai skanus tortas(gaminu jau 5 karta) tik jis man nesustingsta iki tiek kad galeciau nuimti torto forma ka netaip darau?dedu netgi dvigubai zelatinos ir vis tas pats,gal cia kalte baltymuose?kai jie patovi vel atsiranda kiausinis ar taip turi buti? Nesamonė
gucci
suuper! lb lb skanus Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas