Dorada su ryžių plutele

dorada su ryziu plutele
Mums reikės:
500 g dorados filė
60 g ryžių
20 g tarkuoto Parmezano sūrio
2-3 skiltelių česnako
150-200 ml karšto vandens
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
1 arb. š. susmulkintų petražolių
1 arb. š. susmulkintų krapų
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Kepta Dorada su ryžių plutele
Į keptuvę įpilamas šlakelis alyvuogių aliejaus, įkaitinama, suberiamas susmulkintas česnakas ir lengvai apkepinamas. Suberiami ryžiai ir pamaišant kepinama, kol ryžiai tampa skaidrūs. Įpilama karšto vandens, kad ryžiai būtų pilnai apsemti ir verdama ant silpnos ugnies, dažnai pamaišant. Įberiama druskos, jei reikia įpilama vandens. Išvirę ryžiai nuimami nuo ugnies, sudedamas tarkuotas parmezano sūris, suberiami krapai, išmaišoma, uždengiama ir paliekama 5-7 min.

Dorados filė supjaustoma 3-4 cm pločio gabaliukais, pabarstoma druska ir pipirais. Ant kiekvieno žuvies gabaliuko uždedama ryžių, tolygiai paskleidžiama ir lengvai prispaudžiama.dorada su ryziu plutele 1 Į keptuvę įpilama alyvuogių aliejaus, įkaitinama, sudedami žuvies gabaliukai, ryžiais į apačią, ir kepama ant stipresnės ugnies, kol ryžiai pasidengia traškia plutele. Atsargiai apverčiama ir apkepinama kita žuvies pusė. Dorada su ryžių plutele sudedama į lėkštę, pabarstoma susmulkintomis petražolėmis ir patiekiama su daržovėmis. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas