Mums reikės:
✓
1 kg baltos žuvies filė
✓
1 stiklinės virtų ar konservuotų avinžirnių
✓
450 g konservuotų pomidorų (be odelių)
✓
4-5 skiltelių česnako
✓
pusės citrinos sulčių
✓
0,5 arb.š. kumino
✓
0,5 arb.š. ciberžolės
✓
žiupsnelio muskatinio riešuto
✓
druskos, šviežiai maltų juodųjų pipirų
✓
pundelio kalendros ar petražolių
Gaminame.
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidoraisŽuvies filė supjaustoma gabaliukais ir apkepinama įkaitintame aliejuje, kol gražiai pagelsta. Žuvies gabaliukai sudedami į puodą. Svogūnai smulkiai supjaustomi ir apkepinami, kur kepė žuvis iki auksinės spalvos. Suberiamas susmulkintas česnakas, čili pipiras (sėklos išvalomos), kubeliais supjaustyti konservuoti pomidorai, suberiami prieskoniai (kuminas, ciberžolė, muskato riešutas, pipirai), pagardinama druska ir patroškinama 2 min.
Supilama į puodą prie žuvies. Suberiami virti arba konservuoti avinžirniai, įpilama karšto vandens ir užvirinama. Įpilama citrinos sulčių, jei reikia įberiama druskos ir ant nestiprios ugnies troškinama apie 10 min. Petražolės (kalendros) susmulkinamos ir suberiamos į puodą. Uždengiama ir paliekama kelias minutes pastovėti.
Žuvis su avinžirniais ir konservuotais pomidorais patiekiama su virtomis bulvėmis ar bulvių koše ir daržovėmis. Skanaus.