Mums reikės:
✓
150 g šalto rūkymo lašišos filė, 150 g konservuotos lašišos
✓
100 g fermentinio sūrio
✓
120 ml šilto pieno
✓
1 arb.š kepimo miltelių
✓
krapų, druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Keksas su lašišaRūkytą lašišą supjaustome nedideliais gabaliukais, konservuotą lašišą sutriname šakute, sūrį sutarkuojame. Miltus sumaišome su kepimo milteliais, lašiša, sūriu, krapais, druska, pipirais ir viską gerai išmaišome. Kiaušinius, cukrų, pieną išmaišome, įpilame aliejaus ir viską gerai išplakame. Palaipsniui maišant supilame miltus, gerai išmaišome. Kepimo formą (20 cm) ištepame sviestu ir supilame tešlą. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min. Leidžiame keksui su lašiša pravėsti ir išimame iš formos.
Keksas su lašiša paruoštas. Gero apetito.