Risotto su lašiša

risotto su lasisa
Mums reikės:
150 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
300 g lašišos filė
500 ml žuvies ar daržovių sultinio
50 ml balto vyno
1 svogūno
1-2 skiltelių česnako
30 g sviesto
50 g grietinės
krapų
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame. Risotto su lašiša
Lašišos filė supjaustoma nedideliais gabaliukais ir apkepinama svieste (20 g), pabarstoma druska, pipirais. Lašišos gabaliukai išimami iš keptuvės ir sudedami į dubenį.
Į keptuvę sudedamas likęs sviestas, suberiamas susmulkintas svogūnas, česnakas ir 3 min. pakepinama. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama karšto sultinio, kad apsemtų ryžius ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kas 2- 3 min pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Risotto ryžiai turi būti truputį kietoki (kaip al dente pasta), tai užtrunka apie 15 min. Pabarstoma druska, pipirais. Krapai susmulkinami, sumaišomi su grietine ir supilami į paruoštus ryžius. Sudedami lašišos gabaliukai, viskas išmaišoma ir pakaitinama dar pora minučių. Risotto su lašiša paruoštas. Skanaus.
Geram risotto pagaminti reikia naudoti ryžius, kurie turi daug krakmolo (Arborio, Carnaroli). Gaminant risotto ryžių nereikia plauti, nes nusiplaus dalis krakmolo.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas