Mums reikės:
✓
150 g apvaliagrūdžių ryžių (Arborio, Carnaroli)
✓
300 g lašišos filė
✓
500 ml žuvies ar daržovių sultinio
✓
1-2 skiltelių česnako
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Risotto su lašišaLašišos filė supjaustoma nedideliais gabaliukais ir apkepinama svieste (20 g), pabarstoma druska, pipirais. Lašišos gabaliukai išimami iš keptuvės ir sudedami į dubenį.
Į keptuvę sudedamas likęs sviestas, suberiamas susmulkintas svogūnas, česnakas ir 3 min. pakepinama. Suberiami ryžiai ir pastoviai maišant viskas pakepinama apie 2-3 min., kol ryžiai tampa permatomi. Supilamas vynas ir pakaitinama, kol vynas išgaruoja. Įpilama karšto sultinio, kad apsemtų ryžius ir kaitinama ant nedidelės ugnies, kas 2- 3 min pamaišant. Kai sultinys susigeria į ryžius, vėl įpilama ir kaitinama, pamaišant. Risotto ryžiai turi būti truputį kietoki (kaip al dente pasta), tai užtrunka apie 15 min. Pabarstoma druska, pipirais. Krapai susmulkinami, sumaišomi su grietine ir supilami į paruoštus ryžius. Sudedami lašišos gabaliukai, viskas išmaišoma ir pakaitinama dar pora minučių.
Risotto su lašiša paruoštas. Skanaus.
Geram risotto pagaminti reikia naudoti ryžius, kurie turi daug krakmolo (Arborio, Carnaroli). Gaminant risotto ryžių nereikia plauti, nes nusiplaus dalis krakmolo.