Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže

juros sukutes vyno
Mums reikės:
10 -15 jūros šukučių
1 skiltelės česnako
1 arb. š. citrinos arba laimo sulčių
100 ml grietinėlės
100 ml balto sauso vyno
1 arb. š. krakmolo
2 valg. š. miltų
4 valg. š. alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų
pundelio petražolių
Gaminame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže
Česnako skiltelę supjaustome juostelėmis, petražoles susmulkiname. Jūros šukutes išimame iš kriauklelių, jei reikia, nuo šonų nupjaustome pusmėnulio formos plėveles. Šukutes nuplauname, nusausiname, sudedame į dubenį, sumaišome su česnaku, petražolėmis, citrinų sultimis, 2 šaukštais alyvuogių aliejaus ir paliekame 20-30 min. pastovėti. Šukutes apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, įkaitiname ir apkepiname šukutes iš abiejų pusių po 2-3 min., kol susidaro plutelė (labai svarbu neperkepti, nes bus neskanios, guminės). Apkeptas šukutes sudedame į lėkštę. Į tą pačią keptuvę supilame vyną, pakaitiname ir kai alkoholis išgaruoja supilame grietinėlę. Padažą pagardiname druska, pipirais ir sutirštiname krakmolu. Vyno - grietinėlės padažu užpilame jūros šukutes, papuošiame žalumynais ir iškart patiekiame. Jūros šukutės vyno - grietinėlės padaže skanu su virtais ryžiais. Jūrų šukučių mėsa savo skoniu primena krabus, o savo verte prilygsta austrėms. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Kestas
Labai puikus receptas, jau gal 10-ta karta darau siuo receptu ir darysiu toliau. Super!!!
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas