Mums reikės:
✓
1 kg lašišos filė
✓
1 citrinos sulčių
✓
8 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminame. Lašišos iešmeliai - šašlykai Negilioje lėkštėje sumaišome citrinos sultis, alyvuogių aliejų, suberiame susmulkintas petražoles, pagal skonį pasūdome ir pagardiname pipirais. Lašišą nuplauname šaltu vandeniu, nusausiname popierine servetėle ir supjaustome šašlyko dydžio gabaliukais. Sudedame žuvies gabaliukus į paruoštą marinatą ir paliekame marinuotis mažiausiai 30 min.
Žuvies gabaliukus atsargiai suveriame ant medinių iešmelių ir kepame virš žarijų kaip šašlykus.

Lašišos iešmelius - šašlykus galima kepti ir gerai įkaitintoje orkaitėje, griliuje. Kepame apie 10 min.
Lašišos iešmeliai - šašlykai paruošti.Gero apetito.