Mums reikės:
✓
800 g menkės filė
✓
6 valg. š. džiūvėsėlių
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
4 valg. š. supjaustytų svogūnų laiškų
✓
3 valg. š. susmulkintų petražolių
✓
1 valg. š. garstyčių
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
✓
kelių lašų Tabasco padažo
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Menkės kotletai su žalumynaisMenkės filė sudedama į kepimo skardą, aptepama alyvuogių aliejumi ir kepama 200 laipsnių temperatūroje 15 min. Žuvies filė atvėsinama ir sutrinama šakute. Įmušami kiaušiniai, suberiami svogūnų laiškai, pertražolės, džiūvėsėliai, garstyčios, supilamos citrinų sultys, įlašinama Tabasco, padruskinama, papipirinama ir gerai išmaišoma.
Iš paruošto menkės faršo suformuojami nedideli kotletai
ir kepami keptuvėje iš abiejų pusių po 2 min., kol gražiai pagelsta.
Menkės kotletai su žalumynais patiekiami su virtais ryžiais arba bulvių koše. Skanaus.