Mums reikės:
✓
1-1,5 kg šviežios menkės
✓
druskos, šviežiai maltų pipirų
✓
džiovinto baziliko
Mangų salsai:
✓
1 didelio prinokusio mango
✓
1 raudonojo svogūno
✓
1 raudonos paprikos
✓
0,5 aitriosios paprikos ankšties
✓
0,5 žaliosios citrinos sulčių
✓
petražolių, druskos pagal skonį
Gaminame.
Kepta menkė su mangų salsaMangų salsai: mango vaisius nulupamas, išimamas kaulas ir supjaustomas nedideliais kubeliais. Svogūnas nulupamas ir smulkiai supjaustomas. Pomidorai kelioms sekundėms panardinami į verdantį vandenį, perliejami šaltu vandeniu, nulupama jų odelė. Nulupti pomidorai supjaustomi kubeliais. Saldžioji ir aitrioji paprika supjautomos kubeliais. Petražolės susmulkinamos. Viskas sudedama į gilesnį dubenį, pagal skonį įberiama druskos, įspaudžiama žaliosios citrinos sulčių, gerai išmaišoma ir palieka 30 min. pastovėti.
Menkė išvaloma, supjaustoma gabalais, išrenkamos ašakos, apibarstoma druska, pipirais, džiovintu baziliku, apšlakstoma citrinos sultimis ir paliekama 30-40 min. pasimarinuoti. Menkės gabaliukai kepami įkaitintame aliejuje po 2-3 min. iš abiejų pusių. Kepta menkė patiekiama su mangų salsa. Skanaus.