Mums reikės:
✓
200 g konservuotų pomidorų savo sultyse
✓
100 ml grietinėlės
✓
1 arb. šaukštelio žaliųjų pipirų
✓
1 arb. šaukštelio kaparėlių
✓
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
✓
2 valg. šaukštų miltų
✓
alyvuogių aliejaus
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Tilapija grietinėlės padažeTilapijos filė nuplauname, nusausiname, pabarstome druska, juodais pipirais, apšlakstome citrinos sultimis ir paliekame 10 min. pastovėti. Tilapijos filė apvoliojame miltuose. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus ir tilapijos filė apkepame iš abiejų pusių. Iškepusią žuvies filė sudedame į dubenį. Alyvuogių aliejuje, kur kepė tilapija, pakepiname smulkiai supjaustytą svogūną apie 5 min., toliau suberiame žaliuosius pipirus, kaparėlius, supilame vyną ir kelias minutes pakaitiname. Suberiame kubeliais supjaustytus pomidorus, supilame grietinėlę ir 5-7 min. pakaitiname, kol padažas pradeda tirštėti. Į padažą sudedame tilapijos filė ir dar 2 min. pakaitiname.
Tilapija grietinėlės padaže patiekiama su bulvių koše. Skanaus.