Mums reikės:
✓
4 baltos žuvies filė (tilapijos, menkės)
✓
4 vid. dydžio bulvių
✓
4-5 valg. šaukštų miltų
Gaminame.
Kepta žuvis su bulvių pluteleŽuvies filė pabarstoma druska, pipirais. Bulvės nuvalomos ir sutarkuojamos stambia trintuve. Nuo bulvių nuspaudžiamas skystis, įmušami kiaušiniai, įberiami 2 valg. šaukštai miltų, žiupsnelis druskos ir gerai išmaišoma. Žuvies filė iš abiejų pusių apvoliojama likusiuose miltuose. Kiekvienas žuvies gabaliukas iš abiejų pusių aplipdomas bulvių mase, gerai prispaudžiant. Atsargiai dedama į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir kepama ant vidutinės ugnies iš abiejų pusių, kol gražiai pagelsta.
Kepta žuvis su bulvių plutele patiekiama su daržovių salotomis. Skanaus.