Mums reikės:
✓
600 g lašišos filė
✓
250 ml grietinėlės
✓
200 g lydyto sūrelio
✓
2 valg. šaukštų džiūvėsėlių
✓
2 arb. šaukštelių alyvuogių aliejaus
✓
1 arb. šaukštelio džiovintų bazilikų
✓
druskos, baltų pipirų
Gaminame.
Lašiša grietinėlės padažeLašišos filė supjaustome porcijų dydžio gabaliukais ir trumpai apkepame alyvuogių aliejuje, kol susidaro plutelė. Apkeptą lašišą sudedame į kepimo indą. Keptuvėje pakaitiname grietinėlę, sudedame lydytą sūrelį, druską, pipirus, bazilikus ir pastoviai maišant kaitiname ant silpnos ugnies, kol sūris išsilydo. Lašišos gabaliukus užpilame padažu, pabarstome džiūvėsėliais ir dedame į įkaitintą orkaitę. Kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 15-20 min.
Lašiša grietinėlės padaže patiekiama su šviežių daržovių salotomis. Skanaus.