Mums reikės:
✓
800 g menkės filė
✓
1,5 valg. šaukšto medaus
✓
1,5 valg. šaukšto citrinos sulčiu
✓
2 valg. šaukštų alyvuogių aliejaus
Gaminame.
Menkė su mangoMenkės filė padalijame į keturis gabaliukus, pabarstome druska, pipirais. Mango vaisius nulupame, išimame kauliuką ir supjaustome nedideliais kubeliais. Žuvį apkepame alyvuogių aliejuje po 2-3 min. iš abiejų pusių. Svieste truputį pakepiname mango gabaliukus, dedame medų ir dar šiek tiek pakepiname. Pilame citrinos sultis, pabarstome druska, juodais maltais pipirais. Patiekiant, ant menkės gabaliuko užpilame šaukštą mango ir pabarstome smulkintomis petražolėmis.
Menkė su mango paruošta.Gero apetito.