Mums reikės:
✓
500 g žuvies filė (menkės, starkio)
✓
1 didelio svogūno
✓
2 valg. š.aukštų kaparėlių
✓
2 valg. š. pamidorų padažo
✓
1 valg. š. majonezo
✓
50 g kieto fermentinio sūrio
✓
1 arb. š. citrinos sulčių
✓
šlakelio aliejaus, druskos
✓
žiupsnelio peletrūnų, raudonėlių, žalumynų
Gaminame.
Žuvis su kaparėliaisŽuvies filė nuplauname, nusausiname, pabarstome druska, prieskoninėmis žolelėmis ir apšlakstome citrinos sultimis. Kepimo formą ištepame aliejumi ir sudedame žuvies filė. Svogūną nulupame, supjaustome šiaudeliais, sumaišome su pomidorų padažu, majonezu ir uždedame ant žuvies. Ant viršaus užberiame kaparėlius ir pabarstome patarkuotu sūriu. Dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 180 laipsnių temperatūroje 20-30 min.
Žuvis su kaparėliais papuošiama žalumynais ir patiekiama. Skanaus.
Sandrute
Gavosi skaniai, bet as suri dejau ant kepimo galo ir mano svoguniukai nebuvo
gerai iskepe, tik neznau kame beda, gal mano orkaitės
. Tai sekanti karta as
juos pirmiau siek tiek apkepsiu, o tik tada maisysiu su mejonezu ir pomidorų
padazu