Mums reikės:
✓
600 g lašišos arba upėtakio filė
✓
2 valg. šaukštų aliejaus
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Padažui:
✓
1 didesnio agurko
✓
1 valg. šaukšto sviesto
✓
2 valg. šaukštų susmulkintų krapų
✓
3 valg. šaukštų grietinėlės
✓
2 arb. šaukštelių citrinos sulčių
✓
1 arb. šaukštelio medaus
✓
kelių svogūno laiškų
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Lašiša agurkų padažeŽuvies filė nuplauname, nusausiname, supjaustome gabaliukais, pabarstome druska, pipirais. Žuvies gabaliukus (odele į viršų) sudedame į kepimo skardą su aliejumi ir kepame 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2-3 min. Atsargiai žuvies gabaliukus apverčiame ir kepame dar 6-8 min.
Padažui agurką nulupame ir supjaustome griežinėliais. Nedideliame puode išlydome sviestą, sudedame agurkų griežinėlius, susmulkintus svogūno laiškus, druskos, pipirų ir pakaitiname 2-3 min. Sudedame susmulkintus krapus, grietinėlę, citrinos sultis, medų ir gerai išmaišome. Paruoštu agurkų padažu užpilame žuvies gabaliukus.
Lašiša agurkų padaže paruošta. Gero apetito.