Mums reikės:
✓
800 g tilapijjos filė
✓
200 g pievagrybių
✓
1 kietai virto kiaušinio
✓
3 valg. š. tarkuoto Parmezano sūrio
✓
4 valg. š. maltų džiūvėsėlių
✓
3 valg. š. grietinėlės
✓
1 valg. š. citrinos sulčių
✓
3 valg. š. balto sauso vyno
✓
2 valg. š. alyvuogių aliejaus
✓
druskos, pipirų, krapų, petražolių
Gaminame.
Tilapijų suktinukai su grybaisPievagrybius švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais. Svogūną nulupame ir smulkiai supjaustome. Pievagrybius ir svogūnus apkepiname svieste ir atvėsiname.

Kietai virtą kiaušinį supjaustome kubeliais, žalumynus susmulkiname, sumaišome su pievagrybiais, svogūnais, pabarstome druska, pipirais ir gerai išmaišome. Žuvies filė nuplauname, nusausiname ir pabarstome druska. Ant kiekvienos žuvies filė dedame po truputį paruošto įdaro, suvyniojame suktinukus ir sutvirtiname mediniais smeigtukais.

Kiekvieną Tilapijos filė suktinuką pirmiausia apvoliojame miltuose, po to kiaušinių-grietinėlės plakinyje ir pabaigoje – džiūvėsėlių-parmezano sūrio mišinyje. Į keptuvę įpilame alyvuogių aliejaus, įkaitiname, sudedame Tilapijų suktinukus ir apkepiname iš visų pusių. Tada sudedame žuvies suktinukus į kepimo indą, apšlakstome vynu, citrinos sultimis ir 7-8 min. kepame orkaitėje 190 laipsnių temperatūroje.
Tilapijų suktinukai su grybais patiekiami su virtomis bulvėmis ir daržovėmis. Skanaus.