patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Plovas su kiauliena

kiaulienos plovas Mums reikės:
0,5 kg kiaulienos nugarinės, kumpio ar mentės
0,5 kg ryžių (arba 4 maišeliai po 125 gr.)
1 morkos
2 didesnių svogūnų
3 česnako skiltelių
pusės paprikos
1 arb. šaukštelio druskos
krapų, šviežiai maltų pipirų
aliejaus, keleto lauro lapelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiaulienos plovas (plovas su kiauliena)
Morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome, papriką supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas, papriką bei svogūnus.kiaulienos plovas 1
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius. Tarp ryžių įspraudžiame nenuluptas česnako skilteles.kiaulienos plovas 2
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai. Kiaulienos plovas pabarstomas krapais, į plovą išspaudžiama tyrelė iš išsitroškinusių česnakų skiltelių (išspaustos išmetamos), viskas išmaišoma ir paliekama keletui minučių. Šiuo metodu greitai ir pakankamai lengvai paruošiamas plovas nėra visai tradicinis, tačiau skoniu ir aromatu tikrai nenuvils. Skanaus.

Komentarai

2014-04-21
Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
2014-02-20
Ciuryte
Gaminu tik pagal si recepta, pats skaniausias ir nesudetingiausias  Mirktelti
2014-01-07
Vaclovas
Ar gali atsakyti kas gamina TIKRUS cepelinus? Aš manau kad mano mama, nes jie man patys skaniausi, o visų kitų pagaminti - nevykusios cepelinų imitacijos. Kitus kritikuoti mes visada greiti, o patys kažką padaryti ir pasidalinti su visais - tingim.
2014-01-06
Virginija
Gaminu tiktai tikra plova su aviena ir i plova nesideda paprika, o kur dar praleidot pomidoru tyre, ir cili pipiras cielas ir ciela cesnako galva dedasi, ir plovas yra permaisomas tik nuemus nuo ugnies. Cia geriau butu pavadinta troskinta kiauliena su ryzeis o ne plovas.  Nesamonė
2013-11-04
patiekalu-receptai.lt
Profas, tam mėsa ir apkepinama atskirai, kad daržovės nesudegtų ir nereiktų dar papildomai troškinti...pakanka 20 min kartu su ryžiais Mirktelti. Žinoma, galima naudoti vieną keptuvę, mėsą apkepinti pirmą ir tik paskui dėti daržoves Šypsena
2013-11-04
profas
Pora nesamoniu cia yra: pirmiausiai apkepinam mesa, tada ja isimam...apkepinam svogunus, tada dedam morkas, o ant viršaus mėsa ir nereikia jokiu dvieju keptuviu. Be to, praleista  troškinimo faze: po to kai sudedam mesa, supilam vandens ir 40 minuciu troskinam, tik poto dedam ryzius, dapilam dar vandens ir 20 min verdam. Va dabar arciau tiesos bus Šypsena
2013-10-17
Vaida
Katik pasigaminau, pavalgiau mmmm kaip skanu  Šypsena
2013-08-07
Virginija
Receptas tikrai paprastas, bet skonis... mmm.. Šypsena Ačiū. Šypsena
2013-06-27
Raimonda
Noriu labai padekoti uz recepta, gaminau, tikrai labai skanus
2013-02-15
saulius
Na reik bandyti pagaminti gal pranoksiu save Juokas
2013-02-09
Margo
Pasakysiu tik vienu žodžiu-LIUKS.Ačiū Myliu
2012-11-17
alex
Labai skanus, persvalgem iki kaklo Juokas Šypsena
2012-09-25
Egita
Sita plova idejus troskintis i orkaite, tai gaunasi nerealus skonis Mirktelti
2012-09-11
Deimante
Labai geras receptas,greitas ir skanus!!! Super!!
2012-09-06
Modesta
Super gavosi...kad ir paprikos nedejau...vyras apsivalge Juokas
2012-07-21
Ina
Kaune avienos galima nusipirkt Kauno turguj Bazej Šypsena
2012-04-09
algis
Sis plovas buvo pats geriausias kuri esu valges, tai pat ir namiskems labai patiko, tik as dar pagardinau pomidoru padazu Mirktelti
2012-01-12
Elka
Kątik dariau. Super skanus! Mirktelti
2011-11-15
Lorena
Labai geras receptukas, o ypac gera ideja su neluptu cesnaku. As gaminu labai panasiai tik pirma kepinu mesyte su smulkintu cesnaku ir megstamais prieskoniais ant alyvuogiu aliejaus po kokiu geru 20min. dedu ant virsaus tarkuota morka, pjaustyta svoguna ir paprika, tada viska patroskinu gerai, kol suminksteja darzoves ir galiausiai pabaigoje i keptuve sukreciu pjaustytus pomidorus savo sultyse (perku skardinese su zolelemis) ir pakepu dar kokias 5min. nu ir tada viskas keliauja i puoda dedu pamirkytus ryzius ant virsaus, vandens daziausiai nedapilu, nes pakankamai skistimuko is keptuves,na jei ryziu nepasimirkau is anksto tada siek tiek dapilu nu ir kaip autorius gerai uzdengiu ir ant silpnos ugnies neatidengiant puodo troskinu 20min. musu seimyna megsta si plova dar ant virsaus uzsibarstom midzitros(greiciausiai panasiausias permezanas) surio ir valgom su zaliom salotom Myliu
2011-10-29
ramunas
nu kaip pirma karta gavos neblogai Juokas
2011-09-07
neringa
liuks aciu uz recepta skanumelis, keciupo ir sviezio agurkiuko sale ir isvis skanu Mirktelti Šypsena
2011-08-17
monika
tikrai skanu ir nesudetinga. siulau pabandyti Mirktelti
2011-08-08
sandra
Pabandysiu, nes nebesugalvoju su tais pietumis.
2011-01-31
patiekalu-receptai.lt
Na turbūt nebandžius pagaminti šito plovo komentuoti sunkoka Mirktelti. Be to plovą gaminant orkaitėje užtrunka mažiausiai dvigubai ilgiau Šypsena
2011-01-30
as
nu nieko ispudingo, kepkit orkaitej, tikrai bus skonis simtakart geresnis.
2010-08-19
arune
Pirma karta gaminau plova, bet dideliam mano dziaugsmui plovas labai skanus gavosi. Mirktelti
2010-06-05
Renata
Pabandzius si recepta, plova gaminu tik sitaip..ir ne tik is kiaulienos, bet ir is vistienos.. Labai paprasta, ryziai visais atvejais gaunasi birus, neuzima daug laiko ir labai skanu.  Myliu
2010-05-20
patiekalu-receptai.lt
Plovas skanus gaunasi ir vietoj kiaulienos naudojant vistienos file. Mesos paruosimas praktiskai analogiskas.
2010-05-20
Saulute
Nu tikrai skanus plovas. Mesa minksta, ryziai byrus ir aromatingi. Myliu
2010-05-16
Eva
plovas, plovas...kiek seimininkiu tiek plovo receptu Šypsena
2010-05-10
n&m
tikras plovas gaminamas lyg ir is avienos...tai kur dabar ta avina pagausi Šypsena
2010-05-04
Antanas
Nelabai autentiskas plovas, bet skanus ir greitai paruosiamas Šypsena
2010-04-10
Marija
va butent tokio kiaulienos plovo recepto ir ieskojau Šypsena jau lekiu gaminti.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

Kiaulienos gabaliukai su pupelėmis ir pomidorais
Kiaulienos gabaliukai su pupelėmis ir pomidorais
Kepinti kiaulienos gabaliukai su pomidorais, svogūnais ir virtomis pupelėmis.
farsu idarytos bulves
Faršu įdarytos bulvės
Faršu įdarytos bulvės. Orkaitėje keptos išskobtos bulvės, įdarytos faršu ir apibarstytos lydytu sūriu.
kotletai su omleto suktinukais
Kotletai su omleto suktinukais
Kiaulienos faršo kotletai įdaryti omleto suktinukais, pagardinti sūrio ir česnako padažu. Kotletai su įdaru.
kiaulienos mustinukai su parmezanu
Kiaulienos muštinukai su parmezanu
Kiaulienos sprandinės muštinukai su parmezanu ir citrinomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Verdant mėsą nepjaustykite jos į mažus gabaliukus, nes išvirę maži gabaliukai ne tokie skanūs kaip virtas didelis gabalas.
  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Verdant burokėliuose liks daugiau vitaminų, jei juos virsite pasūdytame vandenyje.
  • Nevirinkite pieno ilgiau kaip tris minutes, nes jis praranda vitaminus.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Jei norite pašildyti vakar keptą mėsą, pašlakstykite ją keliais šaukštais šalto vandens ir apkepkite įkaitintuose riebaluose.
  • Kad varškės masė būtų puresnė, įdėkite virtų sugrūstų bulvių, išplaktų kiaušinių trynių arba baltymų.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
anonimas
Labai labai geras. Saldu bet i vieta Šypsena  Gali stoveti kuri laika ir vis tiek bus geras. Ir kas man svarbiausia jis yra lengvas ir greit padaromas.
Irmante
Sveikos, as aplamai nemegstu saldumynu gaminti man niekada niekas nesigauna... bet va velykom sugalvojau surizikuoti ir super receptukas,  gavosi labai puikiai Šypsena Dabar tik reikai sulaukti rytojaus ir ragauti Šypsena bet esu isitikinusi kad skonis bus tai pat geras kaip ir isvaizda Šypsena Jau vyras vis saldytuva varsto ir sake rytojaus nesulauks Juokas  Juokas
Juta
Kadangi iš po rudenėlio turim dar marinuotų baravykų ir voveraičių. Bus proga pabandyti tik gal dar truputį kokio faršiuko įdėsiu Šypsena Myliu Ačiū už receptą!!
Erika
O yra skirtumas kokius sausainius desi? Šypsena