patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Plovas su kiauliena

kiaulienos plovas Mums reikės:
0,5 kg kiaulienos nugarinės, kumpio ar mentės
0,5 kg ryžių (arba 4 maišeliai po 125 gr.)
1 morkos
2 didesnių svogūnų
3 česnako skiltelių
pusės paprikos
1 arb. šaukštelio druskos
krapų, šviežiai maltų pipirų
aliejaus, keleto lauro lapelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiaulienos plovas (plovas su kiauliena)
Morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome, papriką supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas, papriką bei svogūnus.kiaulienos plovas 1
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius. Tarp ryžių įspraudžiame nenuluptas česnako skilteles.kiaulienos plovas 2
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai. Kiaulienos plovas pabarstomas krapais, į plovą išspaudžiama tyrelė iš išsitroškinusių česnakų skiltelių (išspaustos išmetamos), viskas išmaišoma ir paliekama keletui minučių. Šiuo metodu greitai ir pakankamai lengvai paruošiamas plovas nėra visai tradicinis, tačiau skoniu ir aromatu tikrai nenuvils. Skanaus.

Komentarai

2015-01-08
Vaidas
Puikus plovo receptas, labai studentiškas ir skanus Šypsena patariu kumino arba kario prieskoniu.
2015-01-08
Giedrius
Pasigaminau ir laaaabai skanu Šypsena o nepatenkintieji gurmanai pasilaikykite savo pykti sau. Nebutinai juk gyvenime viskas pagal taisykles buna Šypsena aciu
2014-10-18
Zuza
Labai skanus plovas gaunasi pagal si recepta, visada verdu siuo receptu Šypsena Aciu.
2014-09-20
Kometa
Plova ar ka ten gaminau pirma karta, pagal si recepta. GUODZIANTIS SKONIS gavosi, kazkas naujo sotaus ir gaivaus. P.S. vietoj paprikos idejau nekepintu pomidoru. mmmm  Myliu
2014-08-19
Edita
Puikus receptas, moku gaminti plova visaip, taciau sis labai patiko. Aciu.
2014-04-21
Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
2014-02-20
Ciuryte
Gaminu tik pagal si recepta, pats skaniausias ir nesudetingiausias  Mirktelti
2014-01-07
Vaclovas
Ar gali atsakyti kas gamina TIKRUS cepelinus? Aš manau kad mano mama, nes jie man patys skaniausi, o visų kitų pagaminti - nevykusios cepelinų imitacijos. Kitus kritikuoti mes visada greiti, o patys kažką padaryti ir pasidalinti su visais - tingim.
2014-01-06
Virginija
Gaminu tiktai tikra plova su aviena ir i plova nesideda paprika, o kur dar praleidot pomidoru tyre, ir cili pipiras cielas ir ciela cesnako galva dedasi, ir plovas yra permaisomas tik nuemus nuo ugnies. Cia geriau butu pavadinta troskinta kiauliena su ryzeis o ne plovas.  Nesamonė
2013-11-04
patiekalu-receptai.lt
Profas, tam mėsa ir apkepinama atskirai, kad daržovės nesudegtų ir nereiktų dar papildomai troškinti...pakanka 20 min kartu su ryžiais Mirktelti. Žinoma, galima naudoti vieną keptuvę, mėsą apkepinti pirmą ir tik paskui dėti daržoves Šypsena
2013-11-04
profas
Pora nesamoniu cia yra: pirmiausiai apkepinam mesa, tada ja isimam...apkepinam svogunus, tada dedam morkas, o ant viršaus mėsa ir nereikia jokiu dvieju keptuviu. Be to, praleista  troškinimo faze: po to kai sudedam mesa, supilam vandens ir 40 minuciu troskinam, tik poto dedam ryzius, dapilam dar vandens ir 20 min verdam. Va dabar arciau tiesos bus Šypsena
2013-10-17
Vaida
Katik pasigaminau, pavalgiau mmmm kaip skanu  Šypsena
2013-08-07
Virginija
Receptas tikrai paprastas, bet skonis... mmm.. Šypsena Ačiū. Šypsena
2013-06-27
Raimonda
Noriu labai padekoti uz recepta, gaminau, tikrai labai skanus
2013-02-15
saulius
Na reik bandyti pagaminti gal pranoksiu save Juokas
2013-02-09
Margo
Pasakysiu tik vienu žodžiu-LIUKS.Ačiū Myliu
2012-11-17
alex
Labai skanus, persvalgem iki kaklo Juokas Šypsena
2012-09-25
Egita
Sita plova idejus troskintis i orkaite, tai gaunasi nerealus skonis Mirktelti
2012-09-11
Deimante
Labai geras receptas,greitas ir skanus!!! Super!!
2012-09-06
Modesta
Super gavosi...kad ir paprikos nedejau...vyras apsivalge Juokas
2012-07-21
Ina
Kaune avienos galima nusipirkt Kauno turguj Bazej Šypsena
2012-04-09
algis
Sis plovas buvo pats geriausias kuri esu valges, tai pat ir namiskems labai patiko, tik as dar pagardinau pomidoru padazu Mirktelti
2012-01-12
Elka
Kątik dariau. Super skanus! Mirktelti
2011-11-15
Lorena
Labai geras receptukas, o ypac gera ideja su neluptu cesnaku. As gaminu labai panasiai tik pirma kepinu mesyte su smulkintu cesnaku ir megstamais prieskoniais ant alyvuogiu aliejaus po kokiu geru 20min. dedu ant virsaus tarkuota morka, pjaustyta svoguna ir paprika, tada viska patroskinu gerai, kol suminksteja darzoves ir galiausiai pabaigoje i keptuve sukreciu pjaustytus pomidorus savo sultyse (perku skardinese su zolelemis) ir pakepu dar kokias 5min. nu ir tada viskas keliauja i puoda dedu pamirkytus ryzius ant virsaus, vandens daziausiai nedapilu, nes pakankamai skistimuko is keptuves,na jei ryziu nepasimirkau is anksto tada siek tiek dapilu nu ir kaip autorius gerai uzdengiu ir ant silpnos ugnies neatidengiant puodo troskinu 20min. musu seimyna megsta si plova dar ant virsaus uzsibarstom midzitros(greiciausiai panasiausias permezanas) surio ir valgom su zaliom salotom Myliu
2011-10-29
ramunas
nu kaip pirma karta gavos neblogai Juokas
2011-09-07
neringa
liuks aciu uz recepta skanumelis, keciupo ir sviezio agurkiuko sale ir isvis skanu Mirktelti Šypsena
2011-08-17
monika
tikrai skanu ir nesudetinga. siulau pabandyti Mirktelti
2011-08-08
sandra
Pabandysiu, nes nebesugalvoju su tais pietumis.
2011-01-31
patiekalu-receptai.lt
Na turbūt nebandžius pagaminti šito plovo komentuoti sunkoka Mirktelti. Be to plovą gaminant orkaitėje užtrunka mažiausiai dvigubai ilgiau Šypsena
2011-01-30
as
nu nieko ispudingo, kepkit orkaitej, tikrai bus skonis simtakart geresnis.
2010-08-19
arune
Pirma karta gaminau plova, bet dideliam mano dziaugsmui plovas labai skanus gavosi. Mirktelti
2010-06-05
Renata
Pabandzius si recepta, plova gaminu tik sitaip..ir ne tik is kiaulienos, bet ir is vistienos.. Labai paprasta, ryziai visais atvejais gaunasi birus, neuzima daug laiko ir labai skanu.  Myliu
2010-05-20
patiekalu-receptai.lt
Plovas skanus gaunasi ir vietoj kiaulienos naudojant vistienos file. Mesos paruosimas praktiskai analogiskas.
2010-05-20
Saulute
Nu tikrai skanus plovas. Mesa minksta, ryziai byrus ir aromatingi. Myliu
2010-05-16
Eva
plovas, plovas...kiek seimininkiu tiek plovo receptu Šypsena
2010-05-10
n&m
tikras plovas gaminamas lyg ir is avienos...tai kur dabar ta avina pagausi Šypsena
2010-05-04
Antanas
Nelabai autentiskas plovas, bet skanus ir greitai paruosiamas Šypsena
2010-04-10
Marija
va butent tokio kiaulienos plovo recepto ir ieskojau Šypsena jau lekiu gaminti.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

kumpio kepsnys su darzovemis
Keptas kumpis su daržovėmis
Kepimo rankovėje keptas kumpis su daržovėmis. Minkštas ir sultingas kumpis bei kartu kepimo rankovėje keptos daržovės.
sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis
Sluoksniuota kiauliena su daržovėmis kepta orkaitėje. Skanus ir lengvas patiekalas.
mesos vyniotinis su bulviu idaru
Mėsos vyniotinis su bulvių įdaru
Mėsos faršo vyniotinis su virtų ir sutrintų bulvių įdaru. Rusų virtuvės patiekalas.
idaryta kiaulienos nugarine
Įdaryta kiaulienos nugarinė
Įdaryta alyvuogėmis, česnakais kiaulienos nugarinė, apvyniota parmos kumpiu.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Prieš virinant pieną, puodo šonus patepkite sviestu, tuomet pienas neišbėgs.
  • Virta vištiena bus minkšta, balta ir sultinga, jei verdant į vandenį įpilsite šaukštelį citrinos sulčių.
  • Kotletai bus skanesni ir sultingesni, jei juos formuodami į vidų įdėsite sviesto gabaliuką
  • Kepamos morkos gražiai paruduos, jei į riebalus įbersite truputį cukraus.
  • Burokėliai bus minkšti, jeigu apvirtus 10 min. palaikysite po šalto vandens srove, o sultingi ir skanūs - jei virsite nenuluptus ir su šaknelėmis.
  • Jei kepdami žuvį į keptuvę įdėsite kelis griežinėlius citrinos, jie sugers žuvies kvapą.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Kepdami žuvies filė tešloje, pirma apvoliokite ją miltuose, o po to pavoliokite tešloje.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Valtraute
Va ka tik skaniai pavalgem šito pyragelio, buvo  labai skanu, tik aš obuoliukus dar paskaninau su cinamonu.
Gedas
Teslos trapumas priklauso nuo daugelio faktoriu: sviesto sumaisymas su miltais, miltu, sviesto kokybe. Darant tesla pirma syki, ir imant pilna porcija miltu, sviesto ir likusiu produktu bus sunku su ja susitvarkyti, nes nera supratimo kokia ji gausis. Savo palengvinimui darau mazesnes porcijas ir torto dydis gaunasi apie 1.8-2.0 kg. teslai imu 250 g. sviesto, apie 300 g. miltu (as naudoju naminius miltus) saukstais tai bus 9 su kaupais sriubiniai saukstai  Šypsena, druskos arbatinis saukstelis, kiausinis isplaktas, ir grietines 200 g. eiga: miltus paskleidziu ant stalo, uzbarstau druska. ant miltu burokine tarka sutarkuoju sviesta. Tada peiliu is po sviesto sumaisau su miltais, kad tolygiai susimaisytu ir bereiketu vargti smulkinant sviesta. Tam skiriu 1-2 min. tada stambesnius sviesto tarkius dar pakapoju peiliu iki sviesto gabalikai lieka apie 3-5 mm dydzio. Sia miltu ir sviesto mase vel iskleidziu nedideliu ratu ir ant virsaus uzpilu puse kiausinio ir grietines. Grietine pries pilant pamaisau, kad butu skystesne. Grietine 30% r. Tuomet peiliu sumaisau si misini iki tokio lygio, kaip sriubai zacirka  Šypsena . laikas 2-4 min. vel paskleidziam antra syki misini ant stalo ir supilam likusi kiausini su grietine. Pakartojam kapojimo eiga, tiksliau maisymo eiga. Laikas 2-4 min. Gaubasi ant stalo miltu, lipniu gumuliuku misinys. Galima butu zaisti kapojimo procesa apie 15 min kol gautumem vienalyte mase, bet as truputi pakeiciau eiga. Suspaudziu sia miltu ir lipniu gabaliuku mase i gumula ir is jo suformuoju nedideli desraini tuomet nuo galo pradedu pjaustyt ta desraini i riekutes. Pradzioje dalis byra dalis jau pjaustosi. Tuo metu peilis aplipineja tesla, bet tam naudoju kita peili nuvalymui. Supjauscius desraini riekutemis, jas vel suspaudziu i gumula, tik ta gumula apsuku 90 laipsniu, kad riekutes matyciau statmenai. Taip procesa pakartoju kokius 4-5 kartus. Tesla turi pjaustytis kaip vienalyte ir vaizdas jos tyri buti kaip marmurines. Jei pamazinsite pjaustymo kieki ir tesla bus nevienalyte bus sunku iskocioti lapus, o kepant ji iskils netolygiai. Tokia tesla daugelis rekomenduoja deti i saldytuva ir palaukti bent pusvalandi. As kai sau darau daugiau gabaleliu tai saldytuvas reikalingas. Bet gaminat sau 1 torta, uztenka si gabaleli padalinti i 6 gabalelius. Teslos turi iseiti apie 750-800 gramu. Gabaliukus dalinu i 120 g dydzio. kas lieka eina i rezervini fonda visada isikepa 7-8 blynai. Geriausius blynus atsirenku 6 o kiti keliauja i trupinius. patyres kelejas taip nezaidzia, jis kepa tiek kiek reikia, bet man nevisada iseina idealus. Pries kocijant blynus ant popieriaus, gausiai miltu pabarstyt reikia tiek is apacios blyno tiek is virsaus. Blyna kocioju 28 cm  tankiai subadau sakute del tolygumo ir kepu 200 laipsniu orkaiteje pagal programa Profi karstas oras. Kiekvienas kepkite pagal savo orkaites galimybes. Lapai gaunasi pakankamai tolygus, geltoni. Yra viena gudrybe, kai nori gauti labai grazu lapa. Kuomet iskociojate lapa, ji vel sulankstykite ir perkociokite dar syki. Bus dar trapesnis ir grazesnis. del kremo negaliu pasakyt ar isties cia senovinis ar ne, bet man jis per sunkus. Yra paprastesnis ir ziauriai skanus, kuris nesukelia riebumo pojucio. Kam reikia galesiu parasyt. Sekmes kepejams!! Mirktelti
Vitalija
Sviesta istirpinti ar tiesiog sutrint?
Veronika
Receptas labai paprastas, ceburekai gavosi puikiai! Skanus ir sultingi, tik tesla truputeli gumine, bet tai skonio nepagadina Mirktelti  Aciu uz peceptuka Šypsena
Kepėja
Čia pateiktas tikras Napoleono receptas, tik aš niekur nededu kiaušinių. Kuo tešla ir lakštai labiau trupa, tuo yra geriau, tuo skanesnis būna tortas - kartais tenka iš gabalėlių viską sudėlioti. Trupantys lakštai yra rodiklis, kad tortas pavyko. Sviestas gaminant kremą atsiskiria, jei per ilgai kaitinate masę, kai supilamas pienas. Vientisas kremas išeina, kai masė nukėlus nuo ugnies intensyviai nesustojant sukama, kol visiškai atvėsta. Kad greičiau vėstų, galima įstatyti dubenį į šaltą vandenį. Atvėsinus dar gerai sukama, kol viskas pabąla. Šypsena