Mums reikės:
✓
0,5 kg kiaulienos nugarinės, kumpio ar mentės
✓
0,5 kg ryžių (arba 4 maišeliai po 125 gr.)
✓
2 didesnių svogūnų
✓
3 česnako skiltelių
✓
1 arb. šaukštelio druskos
✓
krapų, šviežiai maltų pipirų
✓
aliejaus, keleto lauro lapelių
Gaminame.
Kiaulienos plovas (plovas su kiauliena)Morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome, papriką supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas, papriką bei svogūnus.
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius. Tarp ryžių įspraudžiame nenuluptas česnako skilteles.
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai.
Kiaulienos plovas pabarstomas krapais, į plovą išspaudžiama tyrelė iš išsitroškinusių česnakų skiltelių (išspaustos išmetamos), viskas išmaišoma ir paliekama keletui minučių. Šiuo metodu greitai ir pakankamai lengvai paruošiamas plovas nėra visai tradicinis, tačiau skoniu ir aromatu tikrai nenuvils. Skanaus.