patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Plovas su kiauliena

kiaulienos plovas Mums reikės:
0,5 kg kiaulienos nugarinės, kumpio ar mentės
0,5 kg ryžių (arba 4 maišeliai po 125 gr.)
1 morkos
2 didesnių svogūnų
3 česnako skiltelių
pusės paprikos
1 arb. šaukštelio druskos
krapų, šviežiai maltų pipirų
aliejaus, keleto lauro lapelių

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Kiaulienos plovas (plovas su kiauliena)
Morką nuskutame ir supjaustome plonais griežinėliais. Svogūną nulupame ir supjaustome, papriką supjaustome nedideliais gabaliukais. Kiaulieną švariai nuplauname, nusausiname ir supjaustome nedideliais gabaliukais kaip kiaulienos guliašui. Į įkaitintą keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname morkas, papriką bei svogūnus.kiaulienos plovas 1
Perdedame apkepintas daržoves į kitą keptuvę, puodą ar troškintuvą. Pirmoje keptuvėje apkepiname kiaulieną ir sudedame ant jau apkepintų daržovių. Skystį, kuris išsiskyrė kepant, ir likusį aliejų taip pat supilame. Įdedame druskos, maltų pipirų pagal skonį. Ant viršaus supilame ir tolygiai paskleidžiame po šaltu vandeniu perplautus ryžius. Įpilame verdančio vandens, kad apsemtų ryžius. Tarp ryžių įspraudžiame nenuluptas česnako skilteles.kiaulienos plovas 2
Gerai uždengiame. Troškinamas plovas su kiauliena apie 20 min. ant mažos ugnies. Nudengiame, plovas gerai išmaišomas, jei trūksta įpilame truputį verdančio vandens, vėl uždengiame. Kiaulienos plovas dar patroškinamas kol suminkštėja ryžiai. Kiaulienos plovas pabarstomas krapais, į plovą išspaudžiama tyrelė iš išsitroškinusių česnakų skiltelių (išspaustos išmetamos), viskas išmaišoma ir paliekama keletui minučių. Šiuo metodu greitai ir pakankamai lengvai paruošiamas plovas nėra visai tradicinis, tačiau skoniu ir aromatu tikrai nenuvils. Skanaus.

Komentarai

2016-02-12
Laima
Plovas skanus tik reiketu ne darzoves visu pirma deti i troskinimo puoda, o mesa, nes darzoves kepa greiciau nei mesa ir man padege  kiek, o mesa kietoka. Isivaizdavau, kad ant lauzo kepiau plovaŠypsena nepadauginti vandens ir druskos Šypsena
2015-11-18
Asta
Labai patogus ir greit paruosiamas plovas, super receptas. P.s. vietoj paprikos dejau cukinija ir saujele isluptu saulegrazu, tiko labai. Jei kas nebandet pabandykit. Šypsena
2015-07-14
Asta
Labai patiko, labai skanu. Pagal si recepta gaminu jau kelinta syki, visai seimynai skanu.
2015-04-26
Arturas
Labai puikus plovas.
2015-04-22
Viktoras
Ką čia be pasakyti, kiek žmonių, tiek skonių. Bet visgi, tai troškinys!
2015-01-08
Vaidas
Puikus plovo receptas, labai studentiškas ir skanus Šypsena patariu kumino arba kario prieskoniu.
2015-01-08
Giedrius
Pasigaminau ir laaaabai skanu Šypsena o nepatenkintieji gurmanai pasilaikykite savo pykti sau. Nebutinai juk gyvenime viskas pagal taisykles buna Šypsena aciu
2014-10-18
Zuza
Labai skanus plovas gaunasi pagal si recepta, visada verdu siuo receptu Šypsena Aciu.
2014-09-20
Kometa
Plova ar ka ten gaminau pirma karta, pagal si recepta. GUODZIANTIS SKONIS gavosi, kazkas naujo sotaus ir gaivaus. P.S. vietoj paprikos idejau nekepintu pomidoru. mmmm  Myliu
2014-08-19
Edita
Puikus receptas, moku gaminti plova visaip, taciau sis labai patiko. Aciu.
2014-04-21
Darius
Nu idomu kas cia gausis, pirma karta gaminsiu plova. Pamenu tevas ant lauzo dideliam ketaus puode gamindavo, nerealu budavo.
2014-02-20
Ciuryte
Gaminu tik pagal si recepta, pats skaniausias ir nesudetingiausias  Mirktelti
2014-01-07
Vaclovas
Ar gali atsakyti kas gamina TIKRUS cepelinus? Aš manau kad mano mama, nes jie man patys skaniausi, o visų kitų pagaminti - nevykusios cepelinų imitacijos. Kitus kritikuoti mes visada greiti, o patys kažką padaryti ir pasidalinti su visais - tingim.
2014-01-06
Virginija
Gaminu tiktai tikra plova su aviena ir i plova nesideda paprika, o kur dar praleidot pomidoru tyre, ir cili pipiras cielas ir ciela cesnako galva dedasi, ir plovas yra permaisomas tik nuemus nuo ugnies. Cia geriau butu pavadinta troskinta kiauliena su ryzeis o ne plovas.  Nesamonė
2013-11-04
patiekalu-receptai.lt
Profas, tam mėsa ir apkepinama atskirai, kad daržovės nesudegtų ir nereiktų dar papildomai troškinti...pakanka 20 min kartu su ryžiais Mirktelti. Žinoma, galima naudoti vieną keptuvę, mėsą apkepinti pirmą ir tik paskui dėti daržoves Šypsena
2013-11-04
profas
Pora nesamoniu cia yra: pirmiausiai apkepinam mesa, tada ja isimam...apkepinam svogunus, tada dedam morkas, o ant viršaus mėsa ir nereikia jokiu dvieju keptuviu. Be to, praleista  troškinimo faze: po to kai sudedam mesa, supilam vandens ir 40 minuciu troskinam, tik poto dedam ryzius, dapilam dar vandens ir 20 min verdam. Va dabar arciau tiesos bus Šypsena
2013-10-17
Vaida
Katik pasigaminau, pavalgiau mmmm kaip skanu  Šypsena
2013-08-07
Virginija
Receptas tikrai paprastas, bet skonis... mmm.. Šypsena Ačiū. Šypsena
2013-06-27
Raimonda
Noriu labai padekoti uz recepta, gaminau, tikrai labai skanus
2013-02-15
saulius
Na reik bandyti pagaminti gal pranoksiu save Juokas
2013-02-09
Margo
Pasakysiu tik vienu žodžiu-LIUKS.Ačiū Myliu
2012-11-17
alex
Labai skanus, persvalgem iki kaklo Juokas Šypsena
2012-09-25
Egita
Sita plova idejus troskintis i orkaite, tai gaunasi nerealus skonis Mirktelti
2012-09-11
Deimante
Labai geras receptas,greitas ir skanus!!! Super!!
2012-09-06
Modesta
Super gavosi...kad ir paprikos nedejau...vyras apsivalge Juokas
2012-07-21
Ina
Kaune avienos galima nusipirkt Kauno turguj Bazej Šypsena
2012-04-09
algis
Sis plovas buvo pats geriausias kuri esu valges, tai pat ir namiskems labai patiko, tik as dar pagardinau pomidoru padazu Mirktelti
2012-01-12
Elka
Kątik dariau. Super skanus! Mirktelti
2011-11-15
Lorena
Labai geras receptukas, o ypac gera ideja su neluptu cesnaku. As gaminu labai panasiai tik pirma kepinu mesyte su smulkintu cesnaku ir megstamais prieskoniais ant alyvuogiu aliejaus po kokiu geru 20min. dedu ant virsaus tarkuota morka, pjaustyta svoguna ir paprika, tada viska patroskinu gerai, kol suminksteja darzoves ir galiausiai pabaigoje i keptuve sukreciu pjaustytus pomidorus savo sultyse (perku skardinese su zolelemis) ir pakepu dar kokias 5min. nu ir tada viskas keliauja i puoda dedu pamirkytus ryzius ant virsaus, vandens daziausiai nedapilu, nes pakankamai skistimuko is keptuves,na jei ryziu nepasimirkau is anksto tada siek tiek dapilu nu ir kaip autorius gerai uzdengiu ir ant silpnos ugnies neatidengiant puodo troskinu 20min. musu seimyna megsta si plova dar ant virsaus uzsibarstom midzitros(greiciausiai panasiausias permezanas) surio ir valgom su zaliom salotom Myliu
2011-10-29
ramunas
nu kaip pirma karta gavos neblogai Juokas
2011-09-07
neringa
liuks aciu uz recepta skanumelis, keciupo ir sviezio agurkiuko sale ir isvis skanu Mirktelti Šypsena
2011-08-17
monika
tikrai skanu ir nesudetinga. siulau pabandyti Mirktelti
2011-08-08
sandra
Pabandysiu, nes nebesugalvoju su tais pietumis.
2011-01-31
patiekalu-receptai.lt
Na turbūt nebandžius pagaminti šito plovo komentuoti sunkoka Mirktelti. Be to plovą gaminant orkaitėje užtrunka mažiausiai dvigubai ilgiau Šypsena
2011-01-30
as
nu nieko ispudingo, kepkit orkaitej, tikrai bus skonis simtakart geresnis.
2010-08-19
arune
Pirma karta gaminau plova, bet dideliam mano dziaugsmui plovas labai skanus gavosi. Mirktelti
2010-06-05
Renata
Pabandzius si recepta, plova gaminu tik sitaip..ir ne tik is kiaulienos, bet ir is vistienos.. Labai paprasta, ryziai visais atvejais gaunasi birus, neuzima daug laiko ir labai skanu.  Myliu
2010-05-20
patiekalu-receptai.lt
Plovas skanus gaunasi ir vietoj kiaulienos naudojant vistienos file. Mesos paruosimas praktiskai analogiskas.
2010-05-20
Saulute
Nu tikrai skanus plovas. Mesa minksta, ryziai byrus ir aromatingi. Myliu
2010-05-16
Eva
plovas, plovas...kiek seimininkiu tiek plovo receptu Šypsena
2010-05-10
n&m
tikras plovas gaminamas lyg ir is avienos...tai kur dabar ta avina pagausi Šypsena
2010-05-04
Antanas
Nelabai autentiskas plovas, bet skanus ir greitai paruosiamas Šypsena
2010-04-10
Marija
va butent tokio kiaulienos plovo recepto ir ieskojau Šypsena jau lekiu gaminti.

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

troskinta mesa su grybais
Troškinta mėsa su grybais
Troškinta mėsa su grybais, morkomis, pievagrybiais bei svogūnais.
kumpio kepsnys su darzovemis
Keptas kumpis su daržovėmis
Kepimo rankovėje keptas kumpis su daržovėmis. Minkštas ir sultingas kumpis bei kartu kepimo rankovėje keptos daržovės.
kotletai su omleto suktinukais
Kotletai su omleto suktinukais
Kiaulienos faršo kotletai įdaryti omleto suktinukais, pagardinti sūrio ir česnako padažu. Kotletai su įdaru.
sprandines kepsnys su cesnakais
Sprandinės kepsnys su česnakais
Pamarinuotas ir kepimo rankovėje orkaitėje iškeptas kiaulienos sprandinės kepsnys su česnakais.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Jaučio kepenis prieš gaminimą rekomenduojama pamirkyti piene, tada jos bus minkštesnės ir skanesnės.
  • Likusią svogūno perpjautą pusę patepkite bet kokiais riebalais ir svogūnas bus ilgai šviežias ir maistingas.
  • Mėsa bus sultinga, jei kepant ją kelis kartus palaistysite išsiskiriančiu skysčiu.
  • Kepta šoninė bus trapi, traški, jei prieš kepant trumpam pamerksite į pieną ir apvoliosite miltuose.
  • Kepami obuoliai ir kriaušės praras mažiau sulčių, jei prieš kepimą palaikysite juos 1-2 min. karštame vandenyje.
  • Virtos bulvės bus skanesnės, jei joms verdant, į vandenį įmesite svogūno galvutę arba keletą skiltelių česnako.
  • Jautiena greičiau iškeps, jei kepsnį pašlakstysite degtine.
  • Kepdami bulves, jas sūdykite tik paskrudusias.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Vida
Šventinę agurkinę verdu būtinai su inkstais. Pastaruosius prieš dedant į bendrą katilą būtinai 3 kartus paverdu kas kart švariame  vandenyje po 10-15 min., kad iš jų išeitų šlapalas (nesibjaurėkite). Po to perpjaunu pusiau ir išimu baltą vidurį. Nuvirtus inkstus tvarkau iš kart kai jie truputį atvėsta. Tada supjaustau nedideliais kubeliais ir beriu į sriubą kartu su agurkais, ir dar paverdu apie 5-10 min. Aišku, verdant inkstus pasklinda nemalonus kvapas, todėl geriau virtuvės duris laikyti uždarytas ir prasiverti langą.
Juozapota
Darau iš luptų virtų bulvių pusė vidutinio puodo, dedu 2 kiaušinius, 3 didelius nenubrauktus šaukštus baltų miltų, krakmolo nededu. Įdarui - 1 kg gabalas kiaulės kumpio be odos, virtas, sumaltas per didelį sieta mėsmale, per tą pačią mėsmalę permalu žalią svogūną, dedu pipirų, druskos, 1 kiaušinį, 1 didelį šaukštą miltų.
Ingrida
Pasaka Šypsena buvau uzmirsus koks skonis ir duona tikrai reikia deti ir nekeisti niekuom kitu, tas skonis neispasakytas mmmm  Mirktelti  Mirktelti
Silvija
Kepu ir aš, tik dar dedu tarkuotą morką ir pakepintos rūkytos šoninės kartu su svogūnais. Gaunasi labai skanus, sultingas, valgė net tie vaikai, kurie mėsos nevalgydavo.
Ingrida
Dabaiginejau virti ceburekus. Pasaka, sunus 4 suvalge iskart. Super!!!!!! Myliu  Myliu  Myliu  Myliu