patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Antis su pomidorais ir konjaku

antis su pomidorais ir konjaku Mums reikės:
2 kg anties
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
1,5 valg. šaukšto druskos
Padažui:
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
1 stiklinės konjako
400 g pomidorų savo sultyse (be odelių)
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Gaminame. Antis su pomidorais ir konjaku
Druskos ir džiovintų čiobrelių mišiniu ištriname antį iš vidaus ir išorės. Anties kojas surišame. Dedame į kepimo indą, anties odą subadome šakute, tačiau stengiamės nepradurti mėsos – taip bekepant riebalai turės kur ištekėti ir oda bus traški. Indą uždengiame ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 2,5 val. Kepimo metu keletą kartų antį palaistome išsiskyrusiais riebalais, kad mėsa neperdžiūtų. Iškepusią antį paliekame orkaitėje pastovėti apie 15-20 min.
Padažui: susmulkintas česnako skilteles ir čiobrelius pakepiname 2-3 min. alyvuogių aliejuje. Įpilame konjako ir uždegame, kad alkoholis išgaruotų. Po kelių minučių supilame supjaustytus pomidorus ir pakaitiname apie 15-20 min., kol padažas sutirštėja, įberiame druskos, pipirų. Antį supjaustome gabaliukais ir patiekiame su padažu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistienos blauzdeles tesloje
Vištienos blauzdelės tešloje
Vištienos blauzdelės tešloje. Pamarinuotos medaus ir garstyčių marinate vištienos blauzdelės keptos sluoksniuotoje tešloje.
vistiena su dziovintomis slyvomis
Vištiena su džiovintomis slyvomis
Orkaitėje kepta vištiena vyno marinate su džiovintomis slyvomis. Receptas su nuotrauka.
vistienos vyniotinis su ricotta
Vištienos vyniotinis su Ricotta
Vištienos vyniotinis su Ricotta. Paukštienos patiekalai.
kepta vistiena su apelsinais
Kepta vištiena su apelsinais
Kepta vištiena su apelsinais. Marinuotos vištienos šlaunelės marinuotos medaus, apelsinų sulčių ir priekonių marinate. Keptos orkaitėje su apelsinų griežinėliais.

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Atpjauta svogūno puselė neišdžiūs, jei prieš dedami į šaldytuvą, patepsite ją sviestu ir padėsite ant druska pabarstytos lėkštutės.
  • Kepsnio plutelė neatšoks, jei prieš baigiant kepti, šiek tiek padidinsite ugnį.
  • Daržoves ir žalumynus dėkite į puodą vandeniui užvirus, nes taip išsaugosite daugiau vitaminų.
  • Kad svogūnai ir porai nebūtų tokie aštrūs, juos sudėkite į sietelį ir perpilkite verdančiu vandeniu arba 3 min. palaikykite pasūdytame ir pasaldintame verdančiame vandenyje, paskui nuvarvinkite.
  • Kad daržovės būtų skanesnės, verdant įberkite žiupsnelį cukraus.
  • Veršienos kepsniai greitai sudžiūva, todėl prieš kepant patartina juos aptepti aliejumi.
  • Verdant burokėlius, į vandenį įmeskite duonos plutelę - ji sugers nemalonų kvapą, atsirandantį burokėliams beverdant.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Indrė
Kepu jau kažkelinta kartą šį nuostabų tortą ir galiu pasakyti jis tortų KARALIUS, visada puikiai iškepa, receptas paprastas ir aiškus, o skonis - norisi ir norisi dar.
Gražina
Kepu šiuos nuostabius čeburėkus jau ne pirmą kartą , patys skaniausi ir nuostabiausi, ceburekai kokius esu gaminus savo šeimai, ačiū  Šypsena
Karolina
Nuostabūs!!!
Inga
Puikus tiesiog! Visada pavyksta Šypsena
Eimante
Jau porą metų kepu tik šį tortą. Visada pavyksta. Puiku.