patiekalu-receptai.lt - patiekalai, maisto patiekalų receptai su nuotraukomis, patiekalų ingredientai, sudėtinės dalys, aprašymai, naujausi patiekalų receptai.

Antis su pomidorais ir konjaku

antis su pomidorais ir konjaku Mums reikės:
2 kg anties
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
1,5 valg. šaukšto druskos
Padažui:
2 skiltelių česnako
1 valg. šaukšto džiovintų čiobrelių
1 stiklinės konjako
400 g pomidorų savo sultyse (be odelių)
alyvuogių aliejaus
druskos, pipirų

Ruba.lt - vyriški marškiniai, megztiniai internetu, išpardavimas
Gaminame. Antis su pomidorais ir konjaku
Druskos ir džiovintų čiobrelių mišiniu ištriname antį iš vidaus ir išorės. Anties kojas surišame. Dedame į kepimo indą, anties odą subadome šakute, tačiau stengiamės nepradurti mėsos – taip bekepant riebalai turės kur ištekėti ir oda bus traški. Indą uždengiame ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 2,5 val. Kepimo metu keletą kartų antį palaistome išsiskyrusiais riebalais, kad mėsa neperdžiūtų. Iškepusią antį paliekame orkaitėje pastovėti apie 15-20 min.
Padažui: susmulkintas česnako skilteles ir čiobrelius pakepiname 2-3 min. alyvuogių aliejuje. Įpilame konjako ir uždegame, kad alkoholis išgaruotų. Po kelių minučių supilame supjaustytus pomidorus ir pakaitiname apie 15-20 min., kol padažas sutirštėja, įberiame druskos, pipirų. Antį supjaustome gabaliukais ir patiekiame su padažu. Skanaus.

Komentarai

Patiko receptas ar straipsnis? Nepatiko? Palikite savo komentarą.

Jūsų vardas *
Jūsų el.paštas (nerodomas viešai)*
Tekstas *
Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
Saugos kodas (skaičiai paveikslėlyje)*
 
 

Atsitiktiniai receptai su nuotraukomis

vistiena citrinu kokosu padaze
Vištiena citrinų-kokosų padaže
Orkaitėje kepta vištiena citrinų, kokosų pieno, rudojo cukraus, svogūno, kario padaže.
saldziarugstis vistienos troskinys
Saldžiarūgštis vištienos troškinys
Saldžiarūgštis vištienos filė troškinys su svogūnais, paprikomis, morkomis bei konservuotais ananasais. Vištiena saldžiarūgščiame padaže.
zasu kepeneles apelsinu padaze
Žąsų kepenėlės apelsinų padaže
Žąsų kepenėlės apelsinų padaže. Žąsų kepenėlės apkepintos ir patroškintos apelsinų sulčių, sojos, džiovintų žolelių padaže.
troskinta vistiena
Troškinta vištiena
Troškinta vištiena su bulvėmis, svogūnais apelsinų padaže. Receptas su detaliomis nuotraukomis.

Ekstra nuorodos

Populiariausi receptai su nuotraukomis

Verta žinoti

  • Senų bulvių tyrė bus skanesnė ir puresnė, jei į ją įdėsite išplaktą kiaušinio baltymą.
  • Jeigu obuoliai apvyto - panardinkite juos kelioms valandoms į šaltą vandenį.
  • Pertrinta daržovių sriuba bus skanesnė, jeigu, baigiant jai virti, įpilsite grietinėlės arba įdėsite sviesto.
  • Verdama žuvis nesutrupės, jei į vandenį, kuriame ji verda, įpilsite šaukštą acto.
  • Vanduo į visus troškinamus patiekalus pilamas ne šaltas, o tiktai verdantis.
  • Agurkų nelaikykite kartu su obuoliais, nes dėl išsiskiriančių iš obuolių medžiagų, agurkai greičiau vysta.
  • Silkė bus skanesnė, sultingesnė, jei ją pamirkysite piene arba šaltoje stiprioje arbatoje.
  • Norėdami pagerinti barščių ar kitų patiekalų su burokėliais skonį, pirmiausia juos patroškinkite, o svogūnus bei kitas prieskonines daržoves pakepinkite riebaluose.

Konservavimas, marinavimas, rauginimas

Karšti patiekalai

Užkandžiai, užkandžių receptai

Salotų receptai

Padažai, padažų receptai

Sriubos, sriubų receptai

Saldūs patiekalai, desertai

Gėrimai, kokteiliai

Naujausi komentarai

Monika
Pyragas neįtikėtinai skanus. Traškus viršutinis sluoksnis tiesiog super. Pagrindas jam nenusileidžia. Viskas kartu - nepakartojama. Nustebau, kad tokį puikaus skonio pyragą taip greita ir paprasta pagaminti. Ačiū už receptą. Myliu
patiekalu-receptai.lt
Standartinė stiklinė 250ml talpos.
Em
Kokios talpos (ml) Jūsų stiklinė?
Laura
Ipilkite isspaustu apelsinu sulciu, skonis bus nerealus :-)
Lina
Tešla puiki, čeburėkai gaunasi minkštučiai ir labai skanūs. Rekomenduoju!