Mums reikės:
✓
1 didelės vištienos krūtinėlės
✓
3 valg. šaukštų tarkuoto Parmezano sūrio
✓
3 valg. šaukštų džiūvėsėlių
✓
1-2 skiltelių česnako
✓
2 valg. šaukštų sviesto
✓
žiupsnelio džiovintų raudonėlių
Gaminame.
Vištienos krūtinėlė su parmezanuVištienos krūtinėlę nuplauname, nusausiname ir padalijame į dvi dalis. Į dubenį suberiame džiūvėsėlius, parmezano sūrį, įberiame raudonėlio, druskos ir išmaišome. Kitame dubenėlyje gerai išplakame kiaušinį. Česnako skilteles susmulkiname ir sumaišome su išlydytu sviestu. Kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir ištepame sviesto ir česnako mišiniu. Vištienos krūtinėlės gabaliukus pamirkome kiaušinio plakinyje, po to apvoliojame parmezano ir džiūvėsėlių mišinyje. Sudedame į paruoštą kepimo formą ir apšlakstome likusiu sviestu su česnakais.
Vištienos krūtinėlė su parmezanu dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje 15 min., tada vištienos krūtinėlės gabaliukus apverčiame ir kepame dar 10-15 min.
Vištienos krūtinėlė su Parmezanu patiekiama su makaronais ir žaliomis salotomis. Skanaus.