Mums reikės:
✓
600 g vištienos filė
✓
0,5 šviežio ananaso
✓
3 skiltelių česnako
✓
2 valg. š. rudojo cukraus
✓
1 arb. š. malto imbiero
✓
0,5 arb. š. druskos
Gaminame.
Vištiena su ananasaisMarinatui: česnakas nulupamas, susmulkinamas ir sutrinamas kartu su čili pipiru, imbieru ir druska. Įpilama aliejaus ir išmaišoma.
Vištienos filė supjaustoma skersai raumenų 2 cm pločio juostelėmis. Užpilama paruoštu marinatu, išmaišoma ir padedama šaltai 1 val., pasimarinuoti.
Ananasas nulupamas, išpjaunama kieta šerdis ir supjaustomas gabaliukais. Į įkaitintą keptuvę įpilamas šaukštas aliejaus, suberiamas cukrus, išspaudžiamos laimo sultys ir maišant pakaitinama, kol cukrus ištirpsta. Sudedama marinuota vištiena kartu su marinatu ir pakaitinama 2 min. Suberiami ananasų gabaliukai ir uždengus patroškinama 5-6 min.
Vištiena su ananasais patiekiama su virtais ryžiais. Skanaus.