Mums reikės:
✓
500 g kiaulienos faršo
✓
500 g raugintų kopūstų
✓
200 ml mėsos sultinio
✓
100 g kieto ferm. sūrio
✓
2 skiltelių česnako
✓
2 valg. š. aliejaus
✓
1 valg. š. sviesto
✓
1 arb. š. KOTANYI žolelių
✓
druskos, maltų pipirų
Gaminame.
Bulvių apkepas su faršu ir kopūstaisFaršą apkepiname aliejuje kartu su smulkiai supjaustytu svogūnu ir susmulkintu česnaku.
Pabarstome druska, pipirais. Bulves nulupame, supjaustome maždaug 1 cm storio griežinėliais, apibarstome džiovintų žolelių mišiniu, apšlakstome aliejumi ir išmaišome. Kepimo formą ištepame sviestu ir išklojame pusę kiekio bulvių. Ant bulvių sluoksnio sudedame pusę kiekio raugintų kopūstų,
toliau dedame faršo sluoksnį,
vėl raugintų kopūstų sluoksnis ir ant viršaus likusių bulvių sluoksnis.
Užpilui: kiaušinius išplakame su grietine, sumaišome su sultiniu, suberiame sutarkuotą sūrį ir išmaišome. Užpilame ant paruošto apkepo,
dedame į įkaitintą orkaitę ir kepame 200 laipsnių temperatūroje apie 1 val.
Bulvių apkepas su faršu ir kopūstais - geras pasirinkimas savaitgalio pietums ar sočiai vakarienei. Skanaus.