Mums reikės:
Tešlai:
✓
1 stiklinės miltų
✓
2 valg. šaukštų grietinės
Padažui:
✓
200 g rūkytos šoninės
✓
3-4 valg. šaukštų grietinės
Gaminame.
Švilpikai (kepukai)Bulvės švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Išvirusiais bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.
Į bulvių masę suberiame miltus, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, pasūdome ir suminkome. Iš paruoštos tešlos darome volelius, juos truputį suplojame ir supjaustome įstrižai rombeliais.
Paruoštus švilpikus sudedame į miltais pabarstytą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai pagelsta.
Padažui, rūkytą šoninę ir svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę šoninę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame svogūnus, pakepiname, vėliau sudedame grietinę ir pakaitiname.
Iškepę švilpikai (
kepukai) sudedami į kepimo indą, užpilami rūkytos šoninės padažu ir dedami į orkaitę 8-10 min., kad pasitroškintų.
Švilpikai labai skanu ir su džiovintų grybų padažu ar tirpintu sviestu ir grietine. Skanaus.