Švilpikai (Kepukai)

kepukai svilpikai
Mums reikės:
Tešlai:
8-9 bulvių
1 stiklinės miltų
2 kiaušinių
2 valg. šaukštų grietinės
druskos
Padažui:
200 g rūkytos šoninės
1 svogūno
3-4 valg. šaukštų grietinės
Gaminame. Švilpikai (kepukai)
Bulvės švariai nuplauname ir išverdame su lupenomis. Išvirusiais bulves atvėsiname, nulupame ir sumalame mėsmale.kepukai svilpikai 1
Į bulvių masę suberiame miltus, įmušame kiaušinius, sudedame grietinę, pasūdome ir suminkome. Iš paruoštos tešlos darome volelius, juos truputį suplojame ir supjaustome įstrižai rombeliais.kepukai svilpikai 2
Paruoštus švilpikus sudedame į miltais pabarstytą skardą ir kepame vidutinio karštumo orkaitėje apie 40-50 min., kol gražiai pagelsta.kepukai svilpikai 3
Padažui, rūkytą šoninę ir svogūną supjaustome kubeliais. Dedame į keptuvę šoninę ir pakepiname kelias minutes. Suberiame svogūnus, pakepiname, vėliau sudedame grietinę ir pakaitiname.
Iškepę švilpikai (kepukai) sudedami į kepimo indą, užpilami rūkytos šoninės padažu ir dedami į orkaitę 8-10 min., kad pasitroškintų. Švilpikai labai skanu ir su džiovintų grybų padažu ar tirpintu sviestu ir grietine. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

Akvile
Vau, labai skanu...tikrai gavosi kaip norejom. Aciu uz receptuka Šypsena
Zita
Nu visai kaip vaikysteje mociute kepdavo. Reikes pabandyti
Elva
Dukra dievina kepukus.
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas