Bulvių virtiniai su įdaru

bulviu virtiniai su idaru
Mums reikės:
Tešlai:
700 g bulvių
100 g miltų
1 kiaušinio
druskos, pipirų
Įdarui:
200 pievagrybių
100 g rūkyto kumpio
2-3 skiltelių česnako
1 valg. š. aliejaus
1 valg. š. grietinės
Padažui:
150 g grietinėlės
100 ml sultinio
1  morkos
1 nedidelio poro
1 skiltelės česnako
Gaminame. Bulvių virtiniai su įdaru
Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame miltus, įberiame druskos, pipirų ir išminkome.bulviu virtiniai su idaru 2
Rankas pasitepame aliejumi ir iš bulvių tešlos suformuojame nedidelius, maždaug 4 cm skersmens rutuliukus.
Įdarui: švariai nuplautus, nusausintus pievagrybius supjaustome nedideliais gabaliukais, kumpį - mažais kubeliais ir pakepiname aliejuje. Baigiant kepti suberiame susmulkintą česnaką, pabarstome druska, pipirais, įdedame grietinės, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.bulviu virtiniai su idaru 1
Pravėsiname. Imame bulvių tešlos rutuliuką, truputį suplojame, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir vėl suformuojame rutuliuką.bulviu virtiniai su idaru 3
Taip įdarome visus bulvių rutuliukus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį  ir verdame apie 3-5 min., kai iškyla į paviršių.
Padažui: morką nuvalome, stambiai sutarkuojame, porą smulkiai supjaustome, česnaką susmulkiname ir apkepiname svieste. Įpilame sultinio, pora minučių patroškiname, supilame grietinėlę ir pakaitiname, kol užverda.  Jei reikia pabarstome druska, pipirais. Bulvių virtiniai su įdaru užpilami padažu ir patiekiami. Skanaus.

Panašūs receptai

 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas