Mums reikės:
Tešlai:
Įdarui:
✓
100 g rūkyto kumpio
✓
2-3 skiltelių česnako
✓
1 valg. š. aliejaus
✓
1 valg. š. grietinės
Padažui:
✓
150 g grietinėlės
✓
1 skiltelės česnako
Gaminame.
Bulvių virtiniai su įdaru Bulves (su lupenomis) švariai nuplauname ir išverdame. Atvėsusias bulves nulupame ir sumalame mėsmale. Į bulvių masę įmušame kiaušinį, suberiame miltus, įberiame druskos, pipirų ir išminkome.
Rankas pasitepame aliejumi ir iš bulvių tešlos suformuojame nedidelius, maždaug 4 cm skersmens rutuliukus.
Įdarui: švariai nuplautus, nusausintus pievagrybius supjaustome nedideliais gabaliukais, kumpį - mažais kubeliais ir pakepiname aliejuje. Baigiant kepti suberiame susmulkintą česnaką, pabarstome druska, pipirais, įdedame grietinės, išmaišome ir nuimame nuo ugnies.
Pravėsiname. Imame bulvių tešlos rutuliuką, truputį suplojame, dedame šaukštelį įdaro, užspaudžiame ir vėl suformuojame rutuliuką.
Taip įdarome visus bulvių rutuliukus. Dedame į verdantį pasūdytą vandenį ir verdame apie 3-5 min., kai iškyla į paviršių.
Padažui: morką nuvalome, stambiai sutarkuojame, porą smulkiai supjaustome, česnaką susmulkiname ir apkepiname svieste. Įpilame sultinio, pora minučių patroškiname, supilame grietinėlę ir pakaitiname, kol užverda. Jei reikia pabarstome druska, pipirais.
Bulvių virtiniai su įdaru užpilami padažu ir patiekiami. Skanaus.