Mums reikės:
✓
250 g virtų grybų arba pievagrybių
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Tarkuotų bulvių užkepėlė su grybaisBulvės nuskutamos, stambiai sutarkuojamos ir užpilamos verdančiu pienu.
Įmušami kiaušiniai, įberiama druskos ir gerai išmaišoma.
Svogūnai supjaustomi kubeliais ir pakepinami keptuvėje kartu su grybais. Pabarstoma druska, pipirais.
Į užkepėlių indelius išteptus aliejumi, pilamas sluoksnis bulvių tarkių, ant jų dedamas grybų- svogūnų sluoksnis
ir vėl užpilama bulvių tarkiais.
Dedama į įkaitintą orkaitę ir kepama 200 laipsnių temperatūroje apie 40-45 min. Tarkuotų bulvių užkepėlė su grybais - puiki alternatyva tradiciniam bulvių plokštainiui, kurią galima patiekti su grietine ar grietinės-varškės padažu. Skanaus.