Mums reikės:
Įdarui:
✓
350 g vištienos filė
✓
80 g fermentinio sūrio
✓
kelių brokolių galvučių (žiedynų)
✓
druskos, maltų juodųjų pipirų
Gaminame.
Bulviniai krepšeliai su vištienaBulvės nuvalomos ir išverdamos pasūdytame vandenyje. Vanduo nupilamas, bulvės sutrinamos kaip bulvių košei. Įmušami kiaušiniai, suberiami miltai ir viskas gerai išmaišoma.
Įdarui: vištienos filė supjaustoma mažais gabaliukais ir apkepinama keptuvėje. Smulkiai supjaustytas svogūnas ir stambiai sutarkuota morka pakepinami nedideliame kiekyje aliejaus. Apkepinti svogūnai ir morkos sumaišomi su vištienos gabaliukais, pagardinama druska, pipirais ir viskas kartu pakepinama 1-2 min.
Brokolių žiedynai paverdami 5-7 min. pasūdytame vandenyje, supilami į kiaurasamtį ir paliekami nusivarvėti.
Keksiukų formos ištepamos sviestu ir užpildomos paruošta bulvine tešla, paliekant viduryje duobutę įdarui. Užpildoma įdaru ir dedama į įkaitintą orkaitę. Kepama 170 laipsnių temperatūroje apie 20 min. Išimama iš orkaitės, pabarstoma tarkuotu sūriu, uždedama po nedidelį brokolio žiedyną ir vėl dedama į orkaitę 6-8 min., kol sūris išsilydo. Bulviniai krepšeliai su vištiena patiekiami su daržovėmis. Skanaus.