Mums reikės:
✓
12 vid. dydžio žalių bulvių
Padažui:
✓
100 g rūkytos šoninės
Gaminame.
Bulvių dubenėliaiVirtos bulvės sugrūdamos arba sumalamos mėsmale. Žalios bulvės nulupamos, smulkiai sutarkuojamos ir išspaudžiamos. Nusunktas skystis nupilamas, o nusistojęs krakmolas sumaišomas su bulvių tarkiais. Tarkiai sumaišomi su virtomis bulvėmis, pasūdoma ir gerai išminkoma.
Iš bulvių masės padaromi nedideli kukuliai, suplojami ir viduryje įspaudžiama duobutė.
Bulvių dubenėliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 15 min.
Padažui: rūkyta šoninė ir svogūnas supjaustomi kubeliais ir pakepinami keptuvėje. Supilama grietinė, išmaišoma ir užvirinama.
Bulvių dubenėliai patiekiami su spirgučių padažu arba grietine. Skanaus.