Bulvių dubenėliai

bulviu dubeneliai
Mums reikės:
12 vid. dydžio žalių bulvių
4-5 virtų bulvių
druskos
Padažui:
100 g rūkytos šoninės
1 svogūno
100 g grietinės
druskos
Gaminame. Bulvių dubenėliai
Virtos bulvės sugrūdamos arba sumalamos mėsmale. Žalios bulvės nulupamos, smulkiai sutarkuojamos ir išspaudžiamos. Nusunktas skystis nupilamas, o nusistojęs krakmolas sumaišomas su bulvių tarkiais. Tarkiai sumaišomi su virtomis bulvėmis, pasūdoma ir gerai išminkoma.bulviu dubeneliai 1
Iš bulvių masės padaromi nedideli kukuliai, suplojami ir viduryje įspaudžiama duobutė.bulviu dubeneliai 2
Bulvių dubenėliai dedami į verdantį pasūdytą vandenį ir verdami apie 15 min.bulviu dubeneliai 3
Padažui: rūkyta šoninė ir svogūnas supjaustomi kubeliais ir pakepinami keptuvėje. Supilama grietinė, išmaišoma ir užvirinama. Bulvių dubenėliai patiekiami su spirgučių padažu arba grietine. Skanaus.

Panašūs receptai

Komentarai

egis
dekui uz recepta Šypsena
 
Rašyti komentarą
  1. Šypsena Juokas Liudesys Mirktelti Myliu Nelaiko nervai Nesamone
  2. Saugos kodas